ICCJ: Avocata ALINEI BICA, LAURA VOICU, va fi cercetata in LIBERTATE

Avocata ALINEI BICA, LAURA VOICU, va afla miercuri daca va fi ARESTATA PREVENTIV, informeaza postul B1 TV. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca contestatia DNA la decizia Curtii de Apel (CAB) de a nu admite arestarea preventiva a LAUREI VOICU.

UPDATE 21:59: Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri ca LAURA VOICU, avocata fostei sefe a DIICOT Alina Bica, sa fie cercetata in libertate sub control judiciar, in dosarul in care este acuzata de pentru savarsirii infractiunilor de favorizare a faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

DNA a contestat la ICCJ decizia din 20 martie luata de Curtea de Apel Bucuresti, prin care procurorii au respins propunerea DNA privind arestarea preventiva a LAUREI VOICU.

In dosar s-a dispus urmarirea penala fata de Niculae Learciu, pentru exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

Potrivit DNA, LAURA VOICU, aparator ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, cunoscand faptul ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa-numitul “Barou constitutional”, l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA in dosarul nr. 189/ P/ 2012, precum si, in repetate randuri, in alte cauze. 

LAURA VOICU este acuzata ca a atestat ilegal ca un barbat este avocat stagiar in Baroul Bucuresti si l-a trimis sa o reprezinte la DNA. LAURA VOICU este acuzata de favorizarea faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

LAURA VOICU este cercetata in stare de CONTROL JUDICIAR

Sursa foto: jurnalul.ro