AVOCATA SPAGARA a fost RETINUTA pentru TRAFIC de INFLUENTA

DNA face verificari la Primaria Targu Mures

JOLDES RAMONA ELENA, AVOCATA prinsa in flagrant, luni, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie filiala Timisoara in momentul in care primea drept MITA suma de 12.000 de lei a fost RETINUTA pentru 24 de ore, anunta DNA intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al institutiei.

Procurorii din cadrul Direcției Nationale Anticorupție – Serviciul teritorial Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatei JOLDES RAMONA-ELENA, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

“In ordonanta de retinere se arata ca in cauza exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, JOLDES RAMONA-ELENA, in calitate de avocat in cadrul Baroului București, in perioada martie 2013- aprilie 2014, a pretins unui denuntator suma totala de 16.500 lei din care a primit suma totala de 2.000 lei, promitand ca, prin influentele care le are asupra unor judecatori si procurori investiti cu judecarea ori solutionarea cauzelor civile si penale pe care denuntatorul le are pe rolul instantelor de judecata ori al parchetelor din Timis, in schimbul sumelor de bani pe care le va remite acestora, va interveni in scopul solutionarii lor favorabile.
La data de 28 aprilie 2014, inculpata JOLDES RAMONA-ELENA a mai primit 12.000 lei de la denuntator, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

In fapt, incepand din anul 2008, persoana denuntatoare din prezenta cauza a formulat si exercitat mai multe plangeri penale si actiuni civile care au fost concepute si depuse la momentul respectiv de catre avocata JOLDES RAMONA-ELENA. In cursul anului urmator, respectiv in 2009, aceasta i-a spus clientului sau ca adversarii din procese castiga litigiile pe motiv ca reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistratii investiti cu solutionarea cauzelor. In acest sens, avocata JOLDES RAMONA-ELENA i-a sugerat clientului sau ca acelasi lucru ar trebui sa-l faca si ei, pentru a se conforma unor asa-zise „bune practici” in justitie.

Citeste si: AVOCATA din TIMISOARA, prinsa in FLAGRANT cand primea MITA 

Sugestia inculpatei nu a fost urmata la acel moment de o pretindere efectiva si de remiteri a unor foloase, astfel ca, pana in lunile februarie – martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei prime discutii. Incepand insa cu lunile februarie – martie 2013, inculpata JOLDES RAMONA-ELENA a inceput sa-l contacteze telefonic in mod insistent pe denuntator, solicitandu-i sa se intalneasca pentru a discuta despre situatia dosarelor aflate in curs de solutionare la diferite organe judiciare, penale ori civile.

Cu ocazia acelor intalniri solicitate de catre inculpata JOLDES RAMONA-ELENA, aceasta i-a cerut sa-i remita sume de bani pe care ulterior sa le predea procurorilor si judecatorilor investiti cu solutionarea cauzelor, fara ca, in cadrul acelor intalniri, sa poata preciza cuantumul exact al banilor pe care urma sa ii preda fiecaruia dintre magistratii la care a facut referire.
La data de 13 mai 2013, inculpata JOLDES RAMONA-ELENA a pretins de la denuntator suma de 16.500 lei. 
Concret, avocata JOLDES RAMONA-ELENA pretindea suma de bani pentru solutionarea in interesul denuntatorului a doua dosare civile aflate pe rolul Judecatoriei Timisoara, respectiv a doua dosare penale dintre care unul aflat spre solutionare la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si altul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Ca urmare a activitatilor persuasive ale inculpatei, denuntatorul i-a remis suma totala de 2.000 lei (din care 1.000 lei in data de 19 martie 2014 si 1.000 lei la data de 7 aprilie 2014). In cadrul celor doua intalniri cand denuntatorul a remis sumele de cate 1.000 lei, inculpata JOLDES RAMONA-ELENA, pentru a-i intari martorului convingerea ca dosarele nu pot fi solutionate favorabil decat in modul propus anterior de catre ea, a incercat sa-i explice ca judecatorii si procurorii la care a facut referire anterior, precum si un politist, sunt prieteni si apropiati ai sai, unii chiar fosti colegi și ca ei o ghideaza in ce privește demersurile care trebuie facute pentru a nu fi create suspiciuni cu privire la solutionarea dosarelor.

De asemenea, inculpata a confirmat faptul ca suma de 1.000 lei primita in data de 19 martie 2014 ar fi remis-o unui judecator care, ulterior, ar fi predat-o personal procurorilor care ar avea in instrumentare dosarele penale, precum si faptul ca ar fi avansat din fonduri proprii suma de 1.500 lei, pe care ar fi remis-o, de asemenea aceluiași judecator, pentru ca apoi sa fie predati acelorasi procurori. Referitor la dosarele civile, inculpata JOLDES RAMONA-ELENA a mai precizat ca suma de bani pe care denuntatorul ar urma sa o plateasca pentru „cumpararea” serviciilor judecatorilor urmeaza a fi precizate ulterior, respectiv cel mai tarziu in data de 28 aprilie 2014.
Ca urmare, in ziua respectiva, inculpata a trimis un mesaj scris la numarul de telefon al denuntatorului, aratand ca acesta trebuie sa pregateasca suma de 2.700 de euro pentru cei trei magistrati judecatori, sens in care inculpata i-a si solicitat denuntatorului o intalnire in cursul aceleiasi zile de 28 aprilie 2014, precizand s-a bazat pe acordul si pe confirmarea denuntatorului ca dispune de toti banii.
La data de 28 aprilie 2014 inculpata a primit de la denuntator suma de 12.000 lei, in schimbul celor mai sus mentionate.

Citeste si: Trei POLITISTI rutieri din Bacau, RETINUTI pentru luare de mita 

Inculpatei JOLDES RAMONA-ELENA i s-au adus la cunoștinta calitatea procesuala de inculpat și acuzatiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedura penala. La data de 28 aprilie 2014, aceasta a fost retinuta pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata, la data de 29 aprilie 2014, la Curtea de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, se arata in documentul procurorilor DNA.

Sursa foto: jurnalul.ro