AVOCATII lui MARIAN VANGHELIE au CONTESTAT masura arestului preventiv

Marian Vanghelie

Avocatii primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, au contestat masura preventiva impusa de judecatorii Instantei Supreme, in dosarul in care Vanghelie este acuzat de fapte de coruptie, informeaza B1 TV.
 

Conform procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Vanghelie ar fi favorizat firmele omului de afaceri Marin Dumitru, in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale primariei. Instanta urmeaza sa stabileasca data la care se va judeca recursul la arestul preventiv.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE, PRIMUL MESAJ PE FACEBOOK DIN AREST

Fostul social democrat este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Toate, infractiuni pe care le-ar fi facut vreme de 8 ani in care, spun procurorii, Vanghelie ar fi primit o mita record de 90 de milioane de euro pentru a favoriza firmele omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice.

Mai mult, potrivit unei interceptari DNA, Vanghelie ar fi incercat sa-l determine pe unul dintre martori pe numele caruia avea doua vile, sa dea la parchet o marturie favorabila edilului si sa nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru. Procurorii DNA l-ar fi interceptat pe Vanghelie cand s-ar fi laudat ca poate interveni chiar la Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan pentru a-l ajuta in dosar, sustinand ca presedintele are nevoie de el sa faca majoritatea in Senat.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE STA IN CELULA CU UN FOST COLEG DE PARTID