Avocatii lui NICUSOR CONSTANTINESCU cer ca acesta sa poata sta in SUA pana in SEPTEMBRIE

Avocatii lui NICUSOR CONSTANTINESCU au cerut marti, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), admiterea permisiunii ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa ramana pe teritoriul Statelor Unite ale Americii pana la 1 SEPTEMBRIE.

Solicitarea a fost inaintata cu prilejul judecarii contestatiei fata de hotararea Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus arestarea lui Constantinescu.

In sprijinul cererii, aparatorii lui Constantinescu au depus la dosar o serie de documente oficiale, care ar fi fost emise de Departamentul de Justitie al SUA. “Astazi (marti – n.r.) am depus dovezile concrete ale faptului ca acest departament de justitie confirma legalitatea tuturor documentelor medicale, a continutului lor, a persoanelor care le-au semnat si care atesta ca domnia sa este in imposibilitate de a fi transportat, viata punandu-i-se in pericol imediat daca acest lucru s-ar realiza”, a precizat avocatul Catalin Dancu.

Citeste si: CJ Constanta, noi documente pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu poate fi adus in Romania

Instanta urmeza sa decida daca va admite cererea avocatilor, dar si daca va anula dispozitia Tribunalului Bucuresti prin care s-a hotarat arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Constanta.

Potrivit avocatilor lui NICUSOR CONSTANTINESCU, viza prin care acesta mai poate ramane pe teritoriul SUA expira la inceputul lunii octombrie.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU: Actiunea procurorilor DNA este ILEGALA

NICUSOR CONSTANTINESCU a fost dat in urmarire internationala, printr-o hotarare din 7 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus, totodata, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. In aceeasi zi, aparatorul lui Constantinescu a contestat cele doua decizii la Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa foto: ziuanews.ro