AVOCATII lui OPRESCU au depus a patra plangere impotriva conducerii Arestului Central

Avocatii edilului suspendat de la Primaria Capitalei, SORIN OPRESCU, au depus a patra sesizare impotriva conducerii Arestului Central, informeaza B1TV. 

Aparatorii sustin ca la injectiile cu insulina este folosit acelasi ac pentru toti arestatii. Iar primarul suspendat al Capitalei a ajuns sa se trateze singur in arest pentru ca uneori trec si 2 ore pana cand un asistent vine sa se ocupe de el. Ramas si fara flacoanele de insulina, dupa perchezitiile din celula sa, OPRESCU a depus a patra plangere impotriva conducerii Arestului Central al Politiei. 

”Domnu OPRESCU are o solicitare expresa prin care arata si doreste ca de fiecare data acul aparatului care masoara glicemia cat si apenul prin care se aplica si introduce insulina in organism sa fie schimbat. Pana acum cei de aici nu sunt dotați si nu il schimba si, conform spuselor sale, se foloseste acelasi ac pentru toata lumea”, a declart avocatul.

CITESTE SI: AVOCAT: SORIN OPRESCU, lasat fara MEDICAMENTE si INSULINA in Arestul Capitalei

SORIN OPRESCU se plange in continuare de modul in care este tratat dupa gratii. Pe langa faptul ca nu primeste o dieta adecvata unei persoane care sufera de diabet, avocatul primarului suspendat spune ca viata lui OPRESCU este pusa zilnic in pericol prin neglijenta celor din Arestul Central.

”Dumnealui e cel care si-o administreaza. In asistența unui medic nu poate pentru ca programul se termina la ora 16. Au existat cazuri in care dansul a asteptat o ora si jumatate spre doua ca sa vina asistentul sa poata sa-i faca insulina”, a mai afirmat acesta.

OPRESCU este nemultumit si de faptul ca politistii i-au confiscat cele doua flacoane de insulina, asa ca avocatul sau a depus o noua plangere impotriva Arestului Central. Avocatii sai catalogheaza atitudinea conducerii drept abuziva pentru ca in cazul unei crize, insulina trebuie administrata pe loc.

”Aceste doua doze au fost ținute intr-o geanta speciala data de doctorii de acolo, altfel s-ar altera, iar doamna doctor pe data de 15, in urma unei discuții, i-a spus ca nu-i mai lasa insulina si ar fi bine sa o predea si pe aceasta in cabinet. La ordinul verbal al comandantului s-a dispus perchezitia doar cu privire la domnia sa. Sa-i fie ridicate aceste doua doze cat si restul dozelor din frigider. Concidența face ca aceasta percheziție si aceasta rea credința a venit fix in ziua in care colegiul medicilor a declansat o ancheta in urma plangerii noastre”, a mai afirmat avocatul.

CITESTE SI: POLITIA CAPITALEI face precizari importante referitoare la PERCHEZITIILE din celula lui SORIN OPRESCU

Potrivit unor surse medicale din Institutul National de Diabet, SORIN OPRESCU ar fi intrecut masura cand si-a administrat insulina in perioada cat a stat dupa gratii. Specialistii atrag atentia ca injectarea unei supradoze de insulina poate fi facuta si in scop suicidar sau pentru a forta internarea in spital. Avocatul fostului edil exclude insa posibilitatea ca OPRESCU sa-si fi administrat mai multa insulina decat avea nevoie.

”OPRESCU nu si-a facut niciodata o supradoza si daca ar fi facut-o dovada ar fi fost rapoartele si consultațiile medicale. Dozele pe care le avea in frigider sunt cele care au fost prescrise si date de la Institutul Paulescu. Faptul ca ei au aflat dupa 40 de zile ca OPRESCU isi administreaza singur insulina e inca o dovada ca tot ce am reclamat noi e adevarat”, a mai declarat avocatul fostului edil.

Sursa foto: realitatea