Avocatii trustului Intact cer retragerea contestatiei pe sechestru

SE INCHIDE ANTENA 3? Ce se va intampla cu trustul daca Dan Voiculescu va fi arestat

Avocatii familiei Voiculescu cer retragerea contestatiei pe sechestru, intrucat in completul de judecata este prezenta Camelia Bogdan, judecatoarea care a dispus arestarea lui Dan Voiculescu.

Amintim ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput saptamana trecuta procedurile de confiscare a terenurilor si cladirilor Grivco si Antena, si raporteaza periodic catre DNA stadiul procesului de trecere in proprietatea statului a imobilelor indicate in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

“Noi, prin cele doua unitati teritoriale de administrare, Administratia Sectorului 1 si Administratia judetului Ilfov, am demarat procedurile de executare si ducerea la indeplinire a dispozitiei deciziei Curtii de Apel. Ducem la indeplinire aceasta sarcina raportand periodic inclusiv DNA, care a instituit mare parte din masurile asiguratorii, privind stadiul ducerii la indeplinere a acestor masuri”, a declarat pentru Mediafax presedintele ANAF, Gelu stefan Diaconu.

El a desemnat la nivelul central al ANAF un director general adjunct care coordoneaza aceast proces, avand si sustinerea de specialitate a Ministerului Finantelor Publice, intrucat la masurile de confiscare si trecere in proprietatea statului procedurile tin de minister.

“Unitatea care este desemnata sa execute nu face altceva decat sa solicite inscrierea la cartea funciara in baza titlului executoriu, adica decizia instantei de judecata. inregistrarea bunurilor respective ca fiind proprietatea Ministerului Finantelor Publice. Pocedurile sunt in derulare, nu stiu cu precizie cat dureaza”, a adaugat Diaconu.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si: DAN VOICULESCU HUIDUIT LA PUSCARIE. “VARANUL” este strigat “SIFON” sau “TURNATOR”

In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

Totodata, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis confiscarea de la Dan Voiculescu a penthouse-ul din soseaua Kisseleff, cu o valoare estimata de 250.000 de euro.

De asemenea, trebuie sa i se confiste lui Voiculescu suma de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, ce reprezinta chiria pe care a incasat-o in baza contractului de inchiriere a spatiului Grivco de catre Romtelecom. Pentru recuperarea acestei sume, instanta a dispus confiscarea bunurilor mobile si imobile si a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate in tara sau in strainatate.

Instanta a mai dispus, in cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are in conturi pana la concurenta sumei de 15 milioane de lei, la BRD, si pana la concurenta sumei de cinci milioane de lei, la RBS Bank.

Citeste si: A DOUA CONTESTATIE PE DOSARUL ICA A FOST RESPINSA DE TRIBUNALUL BUCURESTI

De asemenea, Cameliei Voiculescu ii va fi confiscata suma de 2.984.358,3 lei, reprezentand contravaloarea a 9.947.861 actiuni detinute la ICA, donate de Dan Voiculescu, iar Corinei Voiculescu, suma de 2.984.358,6 lei, reprezentand contravaloarea a 9.947.862 de actiuni detinute la ICA, ce i-au fost donate tot de tatal sau. Totodata, de la Camelia si Corina Voiculescu trebuie sa fie confiscate sumele donate de Dan Voiculescu in urma inchirierii spatiului Grivco catre Romtelecom.

In cazul lui Dan Voiculescu, pentru doua din dispozitiile instantei a fost desemnat pentru punerea in executare procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie: una legata de identificarea de bunuri mobile, imobile, conturi pentru aplicarea sechestrului asigurator (pentru confiscare speciala) si cealalta privind aplicarea sechestrului asigurator (pentru confiscare extinsa).

Potrivit actelor din dosar, in ce priveste confiscarea speciala a sumei de peste trei milioane de dolari plus TVA, s-au dispus masuri asiguratorii, respectiv identificarea bunurilor mobile si imobile ale lui Dan Voiculescu, conturi la societati comerciale unde acesta este imputernicit, administrator, beneficiar real sau asociat in tara si strainatate. Dupa identificarea acestor bunuri, trebuie puse in executare, pana se ajunge la suma de peste trei milioane de dolari plus TVA confiscata special.

Conform dispozitiilor instantei, procurorul sef al DNA trebuie sa identificare bunuri si conturi, in scopul aplicarii sechestrului asigurator pentru confiscarea speciala. In acest sens, vor fi facute demersuri la Ministerul Justitiei, Biroul de recuperarea a creantelor din statele membre UE, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Oficiul Registrului Comertului, Oficiul National de Prevenire a Spalarii Banilor.