Avocatul ELENEI UDREA: Arestul preventiv in acest caz se transforma intr-o pedeapsa anticipata

Avocatii ELENEI UDREA au cerut joi magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) eliberarea din AREST a fostului ministru, sustinand ca ea nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica, iar ARESTUL PREVENTIV se transforma intr-o PEDEAPSA ANTICIPATA.

Magistratii ICCJ au ramas in pronuntare joi pe contestatia depusa de ELENA UDREA la decizia instantei de a-i prelungi cu 30 de zile ARESTUL PREVENTIV, in dosarul GALA BUTE.

CITESTE SI: Instanta Suprema va discuta contestatia ELENEI UDREA fata de ARESTAREA din dosarul GALA BUTE 

“Doamna ELENA UDREA nu prezinta niciun pericol pentru ordinea publica si in acest moment nu mai este niciun temei legal pentru ca masura preventiva sa fie prelungita. Am aratat cu lux de amanunte ca activitatile pe care si le propun procurorii sa se desfasoare in acest 30 de zile nu reclama starea de arest. Ele pot fi facute si cu doamna ELENA UDREA in stare de libertate. In cazul ei, si nu numai al ei, masura arestului preventiv se transforma intr-o pedeapsa anticipata. Nu putem sa pedepsim omul de pe acum, pentru ca asa vrea opinia publica”, a declarat avocatul MARIUS STRIBLEA, la finalul procesului.

Pe 23 martie, ICCJ a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv in cazul fostului ministru ELENA UDREA pusa sub acuzare in dosarul GALA BUTE, insa avocatii au facut contestatie. 

CITESTE SI: Marius Striblea: O confruntare poate dovedi ca denunturile impotriva Elenei Udrea sunt mincinoase 

In dosarul “Gala Bute”, ELENA UDREA a fost acuzata initial de ABUZ in SERVICIU, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de LUARE de MITA.

Sursa foto: adevarul.ro