AVOCATUL ELENEI UDREA: Confundam justitia cu procurorii

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat, in cadrul unei interventii telefonice pentru postul B1Tv, ca adesea oamenii propaga „sloganul” privind increderea in justitie, insa fac greseala de a considera ca si procurorii fac parte din justitie.

As vrea sa imi exprim un punct de vedere personal. Aud tot mai mult sloganul ca trebuie sa avem incredere in justitie, noi confundam notiunea de justitie, includem aici la pachet si procurorii, gresit, justitia e zona de instante in frunte cu ICCJ. Cand e vorba de oameni, a avea incredere ab initio fara verificare mi se pare o greseala, increderea o capeti in functie de actiunile acelei institutii sau acelui om. Vom avea incredere in justitie atunci cand vor respecta legea”, a declarat Striblea.

CITESTE SI: ELENA UDREA a depus PLANGERE la CEDO in dosarul GALA BUTE

Totodata, avocatul a declarat ca masura arestului preventiv incalca drepturi fundamentale ale omului, condamnand conditiile de arest din sediul Politiei Capitalei.

As identifica o dubla problematica. Avem de-a face cu un cadru legal foarte general, prea putin obiectiv in care se poate lua masura arestului preventiv care se transforma intr-o masura curenta, nu exceptionala. Conditiile de arest, in aceste conditii nu mai esti om. Esti privat de foarte multe lucrurui, de dreptul la igiena (…)nu se poate face sport, asa-zisa curte de aer are 12 metri patrati”, a continuat Marius Striblea.

CITESTE SI: ELENA UDREA face PLANGERI la ORGANISMELE INTERNATIONALE