Avocatul familiei lui LITVINENKO il acuza pe PUTIN ca a “ordonat personal asasinarea” fostului spion rus

Presedintele rus Vladimir Putin a fost acuzat de avocatul sotiei si fiului lui Aleksandr Litvinenko ca ar fi “ordonat personal asasinarea” acestuia.

Ancheta desfasurata de Marea Britanie in cazul fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, care a murit in 2006 la Londra dupa ce a fost otravit cu poloniu radioactiv, s-a incheiat vineri, iar Rusia a denuntat deja aceasta ancheta ca fiind ”selectiva si politizata”.

CITESTE SI: PUTIN aproba extinderea activitatilor navale ruse in Marea Neagra, in Marea Baltica si in Marea Mediterana

Avocatul familiei Litvinenko, Ben Emmerson, spune ca are suficiente proble cu privire la implicarea directa a presedintelui rus, scrie The Guardian.

Mai mult de atat, acesta este de parere ca “daca statul rus este responsabil, Vladimir Putin este responsabil”, pentru ca “el personal a ordonat lichidarea unui inamic hotarat sa-l dea in vileag pe el si pe acolitii sai”.

CITESTE SI: PUTIN: Impreuna, RUSIA si CHINA pot DEPASI toate DIFICULTATILE

De asemenea, sotia fostului spion rus, Maria Litvinenko,a spus ca ea crede ca “asasinii (sotului ei) si comanditarii lor” au fost “demascati”, precizand ca “acest lucru nu s-ar fi putut intampla fara stiinta si consimtamantul domnului Putin”.

Sursa foto the guardian