Avocatul lui Gigi Becali va trimite un memoriu de gratiere la Presedintie

Gigi Becali i-a cerut avocatului sa inceapa demersurile pentru gratiere la Presedintia Romaniei. Avocatul Bogdan Vlad a declarat marti, pentru agentia Mediafax, ca Gigi Becali i-a cerut sa trimita un memoriu de gratiere catre presedintele Romaniei si a explicat ca documentul va fi bazat pe argumente predominant personale. 

Memoriul de gratiere va fi depus la Presedintie saptamana viitoare. Gigi Becali a discutat cu avocatul sau dupa ce a fost incarcerat, iar in urma celor stabilite, se va redacta memoriul de gratiere.

Avocatul Bogdan Vlad a mai spus ca in document nu vor fi invocate articole de lege privind gratierea, ci acesta va contine predominant argumente de natura personala. Avocatul a precizat ca in cererea de gratiere vor fi invocate aspecte ce tin de viata de familie a lui Gigi Becali sau de viata profesionala a acestuia, mai transmite Mediafax.

Ce spune Palatul Cotroceni

A aparut prima reactie oficiala de la Cotroceni cu privire la arestarea si posibila gratiere a lui Gigi Becali. Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca este dreptul lui Becali sa ceara gratierea, insa acest lucru nu il decide pur si simplu presedintele. Vezi aici declaratia lui Lazaroiu

Gigi Becali a declarat luni, dupa anuntul privind condamnarea sa la trei ani de inchisoare, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu sa il gratieze.

Sursa foto: Adevarul