AVOCATUL POPORULUI a fost sesizat in legatura cu DOSARELE REVOLUTIEI

Asociatia “21 Decembrie 1989” a solicitat AVOCATULUI POPORULUI (AP) sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu articolul din noul Cod de procedura penala care prevede ca in cazul unor evenimente in care sunt implicati atat civili, cat si militari, urmarirea penala este realizata de Parchetul Militar, potrivit unui comunicat al institutiei.

Conform sursei citate, o delegatie a Asociatiei “21 Decembrie 1989”, condusa de Teodor Maries, s-a intalnit miercuri cu AVOCATUL POPORULUI, VICTOR CIORBEA.

Citeste si: Parchetul Militar REDESCHIDE toate dosarele privind CRIMELE COMUNISMULUI

Din delegatie au facut parte femei ranite in Revolutie si urmase ale luptatorilor decedati in decembrie 1989.

In cadrul intalnirii, reprezentantii revolutionarilor i-au solicitat AVOCATULUI POPORULUI sa uzeze de prerogativele constitutionale si sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate asupra articolului 56, alin. (4) si (5) din noul Cod de procedura penala, conform caruia in cazul unor evenimente in care sunt implicati atat civili, cat si militari, urmarirea penala este realizata de Parchetul Militar.

Citeste si: ACL: Ponta arata DEZINTERES si IGNORANTA in sprijinirea proiectelor dedicate MEMORIEI COMUNISMULUI

AVOCATUL POPORULUI a declarat ca reprezentantii institutiei vor analiza cu rapiditate solicitarea petentilor si vor furniza in cel mai scurt timp posibil un raspuns, in conformitate cu prevederile legale.