AVOCATUL POPORULUI: Ancheta dupa declaratiile privind posibila SISTARE A AGENTULUI TERMIC IN BUCURESTI

AVOCATUL POPORULUI s-a SESIZAT DIN OFICIU si a declansat o ANCHETA la Primaria Municipiului Bucuresti, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) si SNGN ROMGAZ S.A. cu privire la recentele declaratii referitoare la POSIBILA SISTARE A APROVIZIONARII CU AGENT TERMIC catre locuitorii CAPITALEI.

Ancheta are in vedere posibila nerespectare a art.31 din Constitutie privind dreptul la informatie si preintampinarea unor stari de panica in randul populatiei, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Avocatul Poporului.

CITESTE SI: REACTIA LUI SORIN OPRESCU CU PRIVIRE LA DATORIILE ELCEN CATRE ROMGAZ. UPDATE

In comunicat sunt mentionate o serie de surse din presa, conform carora, RADET va sista incepand de duminica seara apa calda si caldura in Bucuresti, in conditiile in care SNGN ROMGAZ S.A. va opri furnizarea gazului catre Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), care se afla astfel in imposibilitatea de a furniza agentul termic.

Informatiile au fost comunicate de catre presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Gabriel Dumitrascu, cu ocazia unei conferinte de presa organizate vineri. Acesta a afirmat ca, in 4 noiembrie, RADET a primit o instiintare de la ROMGAZ prin care se mentioneaza ca aceasta a decis sa opreasca livrarile de gaze catre ELCEN, punand astfel societatea in imposibilitatea de a furniza agentul termic.

Sursa foto: bucurestifm