Avocatul Poporului: Monitorizam respectarea drepturilor refugiatilor pe teritoriul Romaniei

Avocatul Poporului monitorizeaza respectarea drepturilor refugiatilor care se afla in acest moment pe teritoriul Romaniei si anunta ca va aplica aceesi masura in cazul in care statul roman va trebui sa primeasca un numar mai mare de refugiati, informeaza Agerpres.

Victor Ciorbea a facut aceasta afirmatie in cadrul unei intalniri avute cu o delegatie a Diviziei de Evaluare a Directiei de Supraveghere Interna din cadrul Secretariatului Consiliului Europei, prilej cu care s-a discutat si despre criza refugiatilor.

Avocatul Poporului a trecut in revista activitatea recent infiintatului Domeniu privind prevenirea torturii in locurile de detentie, accentuand asupra faptului ca sunt supravegheate circa 2.000 de institutii care dispun de locuri de detentie. Ciorbea a mai sustinut ca raportul special cu privire la conditiile de detentie si aresturile din Romania este aproape de finalizare, acesta urmand a lua in considerare si jurisprudenta CEDO.

CITESTE SI: AVOCATUL POPORULUI s-a autosesizat in cazul VIOLURILOR prezentate recent de mass-media

Victor Ciorbea a insistat pe necesitatea  intaririi legaturilor dintre Avocatul Poporului si Consiliul Europei prin organizarea de programe de training si schimburi de experienta intre specialistii celor doua institutii.

Membrii delegatiei Consiliului Europei au apreciat, la randul lor, ca este nevoie de o consolidare a legaturii intre CoE si statele membre, spre o mai buna cunoastere a problemelor cu care se confrunta acestea.

CITESTE SI: AVOCATUL POPORULUI: Am luat la act de observatiile din RAPORTUL MCV  si vom actiona in consecinta

Sursa foto libertatea