AVOCATUL POPORULUI: SORIN OPRESCU trebuie INTERNAT intr-un spital

O ancheta efectuata de Avocatul Poporului in arestul in care este tinut SORIN OPRESCU a concluzionat ca acesta ar trebui internat intr-un spital, avand in vedere “bogata incarcatura patologica” a acestuia, susceptibila sa “provoace afectiuni cardiovasculare”.

“Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuia urmarit si deferit unei sectii de cardiologie” care sa dispuna de toate dotarile necesare, a spus doctorul care a facut parte din echipa de ancheta a Avocatului Poporului.

In plus, s-a constatat ca “regimul alimentar nu e adecvat” si ca “persoanele private de libertate sunt dependente de pachetele pe care le primesc”.

CITESTE SI: Magistratii s-au decis. SORIN OPRESCU RAMANE IN AREST PREVENTIV

Avocatul Poporului, VICTOR CIORBEA, a precizat ca in cazul lui SORIN OPRESCU “riscurile sunt foarte mari”. 

CIORBEA a precizat ca nu se pronunta daca se impune sau nu arestul preventiv: “Ne intereseaza problema respectarii dreptului la sanatate si integritate fizica, corporala si, de ce nu, la viata”.

Reamintim ca VICTOR CIORBEA s-a autosesizat in cazul lui SORIN OPRESCU si a trimis in urma cu o zi o echipa care sa analizeze conditiile in care este tinut in arest preventiv primarul suspendat al Capitalei.

CITESTE SI: Medicii lui OPRESCU au REFUZAT sa-l consulte in arestul Politiei Capitalei

Astfel, la arestul Capitalei s-au deplasat doi reprezentanti ai institutiei, un medic si un reprezentant al unui ONG specializat in astfel de chestiuni.

VICTOR CIORBEA a precizat ca a luat aceasta decizie dupa ce a constatat “ca este foarte serios pus sub semnul intrebarii dreptul la sanatate”.

Intrebat ce se poate intampla in urma unei astfel de vizite, Avocatul Poporului a raspuns ca “s-ar putea face imediat o recomandare catre conducerea arestului actionand si pe linie ierarhica si se poate merge pana la varful ierarhiei, respectiv “minister, poate chiar mai sus, guvern, parlament”.

Sursa foto: realitatea