BAC 2013: Vezi cati elevi au fost eliminati din examen la ultima proba

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anuntat ca vineri, la ultima proba a examenului de BACALAUREAT 2013, au fost eliminati din examen 87 de elevi, dupa ce au fost prinsi ca au incercat sa copieze.

MEN informeaza, intr-un comunicat de presa, ca cei 87 de candidati eliminati vineri din examenul de bacalaureat au fost prinsi copiind sau cu materiale nepermise asupra lor (telefoane mobile, tablete, fituici etc). Un candidat dintre cei eliminati nu a vrut sa predea lucrarea comisiei, mai precizeaza Ministerul Educatiei. Situatia vine pe un fond tensionat, dupa scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala.

Vineri, au participat la proba la alegere a profilului si specializarii un numar de 155.220 de absolventi de clasa a XII-a. La proba anterioara, cea obligatorie a profilului, care a avut loc miercuri, au participat 160.499 de absolventi de clasa a XII-a, dintre care 112 au fost eliminati pentru ca au copiat sau detineau asupra lor materiale interzise pe durata examenului.

De asemenea, luni, la proba scrisa de Limba si literatura romana, din cei 154.586 de candidati care s-au prezentat, 93 au fost scosi din salile de examen din cauza tentativelor de frauda la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise).

Vineri, in municipiul Bucuresti si in alte cinci judete – Arges, Caras-Severin, Dolj, Giurgiu, Valcea – s-au utilizat subiectele de rezerva, intrucat elevii au intarziat la examen din motive obiective. Pentru acestia, proba a inceput la ora 13:30.

Ministerul Educatiei Nationale a publicat subiectele si baremele de corectare pentru aceasta proba la ora 15:00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro.

Afisarea rezultatelor partiale pentru examenul de bacalaureat va avea loc luni, pana la ora 12.00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 12.00 – 16.00. Contestatiile se vor solutiona in intervalul 9 – 11 iulie, urmand ca pe 12 iulie sa se afiseze rezultatele finale.

Foto: RTV