BAC 2018. Rezultatele de la examenul de bacalaureat vor fi afișate miercuri

BAC 2018. Rezultatele de la examenul de bacalaureat vor fi afișate la avizierele liceelor și pe bacalaureat.edu.ro miercuri, pe 4 iulie 2018. Absolvenții de liceu care sunt nemulțumiți de notele de la BAC pot să depună contestații, tot în cursul zilei în care află rezultatele.

Calendarul examenului de Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie 2018 – prevede ziua de 4 iulie destinată afișării rezultatelor. Candidații nemulțumiți de note vor depune contestații, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale de la BAC 2018 vor fi afișate pe 9 iulie 2018.

Fiecare lucrare de examen este evaluată de către doi profesori. Dacă notele celor doi diferă cu cel mult 1 punct, atunci nota finală de la BAC este calculată ca media aritmetică cu două zecimale a celor două note, fără rotunjire. 

Dacă notele diferă cu mai mult de 1 punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. Nota finală este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note cu valori extreme, ca medie aritmetică a celor două note centrale, prevede un ordin de ministru emis de Liviu Marian Pop.

 La contestații, procedura este următoarea: notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele inițiale. Dacă diferența este mai mare de 1,5 puncte – în plus sau în minus – lucrarea este transmisă din nou spre altă reevaluare, la alți doi profesori. Nota finală de la contestații este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două “valori extreme”, ca media aritmetică a celor două “note/valori centrale”.

Sursa foto: realitatea