BACALAUREAT 2013: Florin Lixandru, coordonatorul examenului de BACALAUREAT din Bucuresti, in dosarul spagii de la liceul Bolintineau

BACALAUREAT 2013

Seful comisiei de Bacalaureat din Bucuresti, Florin Lixandru, este implicat in dosarul de coruptie de la Liceul Bolintineanu, transmite Romania TV. Florin Lixandru risca sa-si piarda functia de inspector scolar, potrivit declaratiei facute de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Coordonatorul examenului de BACALAUREAT din Bucuresti ar fi participat la aranjarea comisiei de supraveghere de la liceul Bolintineanu, numele acestuia fiind mentionat de directoarea spagara Costica Varzaru.

Potrivit procurorilor, Costica Varzaru a intervenit la inspectorat pentru ca din comisiile de supraveghere si de corectare sa faca parte doar profesori pe care sa-i poata controla. Intr-una din astfel de negocieri este mentionat si numele inspectorului Florin Lixandru, seful comisiei de Bacalaureat pe Capitala. Varzaru ii cerea unei profesoare sa intervina pe langa Lixandru pentru a o numi vicepresedinte la comisia de supraveghere de la Bolintineanu, mai noteaza RTV.

VaRZARU COSTICA: Suna-l si tu pe prietenul tau ca voi sunteti acolo unu cu toti si spune-i si tu ca vrei la Bolintineanu.
VULCU MIMOZA: Care prieten?
VaRZARU COSTICA: De la scoala 45, cand a fost director cu tine. (n.r. Florin Lixandru) ii spui ca esti, ii spui ce relatii avem noi doua si ca am vorbit si vrei asta, bine?
VULCU MIMOZA: Da, da, da.
VaRZARU COSTICA: El stie si o sa vrea, da?

sursa: rechizitoriu

Potrivit procurorilor, Lixandru a fost sunat dupa nici 3 minute de la convorbirea purtata de Varzaru.

VULCU MIMOZA: L-am sunat. Era acasa. I-am zis ca am auzit ca aveti nevoie de oameni, zic eu asa mi-as duce, dar numai acolo unde cunosc ca suntem prietene, altfel nu. si a zis foarte bine, bine ca i-am spus.
VaRZARU COSTICA: Bravo, sarut-mana. Hai ca maine dimineata o rog pe colega si prietena mea si da o fuga pana la el. Te pup, bravo. Mersi, te pup.

sursa: rechizitoriu

Deocamdata, Florin Lixandru este doar martor in dosar. ORicum, acesta neaga orice implicare a sa in scandalul de la Bolintineanu.

“Nu am informatii despre astfel de demersuri, nu stiu unde a facut dumneaei demersuri. Deci, la mine, in calitate de presedinte, nu s-a facut niciun astfel de demers”, a declarat Florin Lixandru.

Foto: Romania TV