BACALAUREAT 2013: Mita pentru profesori la Liceul Lazar Edeleanu din Navodari

Bacalaureatul 2013 se transforma intr-o cascada de acuzatii de frauda, anchete si audieri. Un nou scandal a izbucnit la Navodari, unde ofiterii anticoruptie au luat la intrebari 15 elevi si profesori de la Liceul “Lazar Edeleanu”, dupa ce au aparut suspiciuni ca dascalii ar fi fost platiti ca sa ii lase pe copii sa copieze.

Anchetatorii au facut publice si imagini in care elevii par sa stranga bani in toaleta scolii.
Suspiciunile de frauda au aparut la Liceul “Lazar Edeleanu” din Navodari dupa ce un elev a sesizat Directia Generala Anticoruptie ca unii dintre colegii sai ar fi strans bani, pe care urmau sa-i ofere supraveghetorilor, ca sa ii lase sa copieze la ultima proba a bacalaureatului.

“Am fost chemati patru din grupul nostru de elevi. Ne-au tinut dupa usa, spunand ca trebuie sa dam niste bani, o suma. Prima oara au zis cate 50 de lei. Noi ne-am conformat si am dat fiecare bani. Banii s-au strans de catre o doamna. Cred ca au fost pe la 800 de lei. Banii ar fi fost, chipurile, sa ne ajute sa copiem sau sa folosim materiale de studiu. “
In plangere se sustine ca sumele ar fi fost cuprinse intre 50 si 100 de lei. Banii ar fi fost adunati de o persoana care apoi ar fi urmat sa-i dea unuia dintre profesori la toaleta scolii, pentru ca acolo nu exista camere de supraveghere.

Parchetul Tribunalului Constanta face cercetari pentru dare si luare de mita, dar pana acum nu s-a inceput urmarirea penala impotriva vreunei persoane.

Suspiciuni de frauda au aparut si la Liceul George Calinescu, din Constanta unde profesorii au gasit pe un dulap, dintr-o clasa, un pachet de servetele, in care se aflau, mai multe bancnote.

Si la Mangalia, la Liceul Tehnologic “Ion Banescu”, pe bancile a doi elevi s-au gasit subiecte rezolvate si fotocopiate. Cei doi au fost eliminati din examen.

Sursa: Pro TV