BACALAUREAT 2013. ROMANA, PRIMA PROBA SCRISA LA BAC

BACALAUREAT 2013. Astazi incep emotiile pentru absolventii de clasa a 12-a, care au inceput seria probelor scrise, cu limba si literatura romana. Testul la limba romana a inceput la ora 09.00. Noutatea examenului de BACALAUREAT din 2013 este ca elevii de la profilul real vor avea subiecte diferite la limba romana fata de cei de la profilul umanist. Mai bine de un sfert dintre absolventii de liceu nu s-au inscris la examenul de BACALAUREAT.

BACALAUREAT 2013. O alta modificare la examenul de BACALAUREAT 2013 il constituie “eliminarea textului aforistic/critic, folosit ca suport in cadrul subiectului al II-lea”. “Modificarea a fost determinata de constatarea ca, de cele mai multe ori, receptarea textului – suport folosit la acest subiect ii punea in dificultate pe foarte multi dintre candidati. Acestia se concentrau pe ideea formulata in citat (de cele mai multe ori inteleasa gresit) si nu pe formularea propriei opinii despre problematica pusa in discutie”, a explicat Ministerul Educatiei.

BACALAUREAT 2013: La proba de limba romana elevii vor avea la dispozitie trei ore, intre 9:00 si 12:00, pentru rezolvarea celor trei subiecte, fiecare dintre acestea urmand sa fie notat cu 30 de puncte.

Pentru elaborarea lucrarii, candidatii au voie sa foloseasca numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar cei care vor sa corecteze o greseala trebuie sa taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala.

BACALAUREAT 2013. Aproape 190.00 de absolventi de liceu incep luni probele scrise in cadrul sesiunii de vara a Bacalaureatului, dupa ce vineri au incheiat probele orale. Emotiile sunt mari mai ales ca acum vor primi note si nu calificative ca la probele de competente.

BACALAUREAT 2013. Probele scrise vor continua marti, cu proba la limba materna pentru absolventii de liceu care apartin minoritatilor nationale si miercuri, cu cea obligatorie a profilului.

Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie pana la ora 12,00. Tot in ziua afisarii rezultatelor, pana la ora 16,00, se vor putea depune contestatiile.

Rezolvarea acestora se va face intre 9 si 11 iulie, iar afisarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie.

Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de Bacalaureat, precizeaza metodologia MEN.

Cei care nu vor reusi sa treaca examenul pot intra in a doua sesiune de Bacalaureat, in a doua parte a lunii august. Mai bine de un sfert dintre absolventii de liceu nu s-au inscris la bacalaureat.

Foto: Gandul