BACALAUREAT 2013, proba scrisa obligatorie: Vezi subiectele si baremele de notare

Sesiunea speciala a examenului de bacalaureat national 2013 a continuat marti, 28 mai, cu proba scrisa, obligatorie. Absolventii au avut subiecte diferite, in functie de filiera, profil si specializare.

Elevii de la filiera teoretica, profilul real, specializarea matematica-informatica si cei de la filiera vocationala, profilul militar, specializarea matematica-informatica, au avut de rezolvat subiecte din categoria M_mate-info. Elevii de la filiera teoretica, profilul real, specializarea stiintele naturii, au avut de rezolvat subiecte din categoria M_stiinte-naturale.

Pentru elevii de la filiera tehnologica, profilul servicii, toate calificarile profesionale, profilul resurse, toate calificarile profesionale, profilul tehnic, toate calificarile profesionale, au primit subiecte din categoria M_tehnologic. La rândul lor, absolventii filierei teoretice, profilul umanist si, dupa caz, cei ai filierei vocationale, au avut de rezolvat subiecte din cadrul disciplinei Istorie.

Spre deosebire de ceilalti ani, in acest an, MEN a propus subiecte diferentiate, in functie de filiera si de profil, in acord cu numarul de ore alocate acestora in planurile-cadru de invatamant.

Din cei 209 de elevi inscrisi, s-au prezentat la examen 206 candidati, dintre care 59 au sustinut proba la Matematica, iar 147, proba la Istorie.

Atat subiectele sustinute, cat si baremele de evaluare si de notare au fost postate, la ora 15.00, pe site-ul Ministerului Educatiei. Vezi aici subiectele si baremele

Foto: gandul.info