BACALAUREAT 2013: Subiecte Limba romana. BAREM DE CORECTARE LA BAC

BACALAUREAT 2013: Absolventii de liceu din Romania intra maine in ultima saptamana de examene din cadrul Bacalaureatului 2013, luni fiind prima zi a probelor scrise.

BACALAUREAT 2013: Primul examen scris va fi cel la limba romana, urmat apoi de cel la limba materna. Pe 3 iulie, miercuri, absolventii de liceu urmeaza sa fie testati la proba obligatorie a profilului, iar vineri, 5 iulie, este programata proba la alegere. Rezultatele partiale ale probelor scrise la BACALAUREAT se vor afisa pe data de 8 iulie, iar rezultatele finale urmeaza sa fie publicate pe data de 12 iulie.

BACALAUREAT 2013: La proba de limba romana elevii vor avea la dispozitie trei ore, intre 9:00 si 12:00, pentru rezolvarea celor trei subiecte, fiecare dintre acestea urmand sa fie notat cu 30 de puncte.

Pentru elaborarea lucrarii, candidatii au voie sa foloseasca numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar cei care vor sa corecteze o greseala trebuie sa taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala.

Vezi aici modelul de subiecte la limba romana pentru filiera teoretica – profil umanist, filiera vocationala – profil pedagogic si baremul de corectare.

Aici poti vedea modelul de subiecte la filiera teoretica – profil real, filiera tehnologica, filiera vocationala – toate profilurile si baremul de corectare.

REGULI STRICTE LA BACALAUREAT 2013

In timpul examenelor, candidatii nu pot intra in sali cu manuale, dictionare, notite, insemnari si alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile.

La accesul candidatilor in centrul de examen se procedeaza astfel:
– un cadru didactic si un membru al personalului de paza solicita la intrarea fiecarui candidat prezentarea actului de identitate si verifica daca fotografiile corespund;
– candidatii sunt indrumati spre zona din centrul de examen unde se gasesc salile de examen;
– candidatii sunt atentionati sa citeasca extrasele din Metodologie afisate pe usa salii de examen si sa nu stationeze pe holuri mai mult de 5-7 minute;
– candidatii care au materiale/obiecte nepermise in sala de examen sunt indrumati spre sala de depozitare a acestora.

Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise in sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.

Sursa foto: agenda.ro