BACALAUREAT 2013, Timis: Inca un posibil caz de frauda la Liceul din Gataia si la cel din Deta

bacalaureat-2013-timis-gataia

Un nou posibil caz de frauda la examenul de Bacalaureat a aparut in judetul Timis. Procurorii au audiat, miercuri, mai multi elevi si profesori de la liceele din Gataia si din Deta, unde se banuieste ca s-ar fi strans bani pentru membrii comisiilor de Bacalaureat.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au audiat-o pe directoarea liceului din Gataia, Gabriela Neda, precum si 5 eleve care au obtinut la examenul de Bacalaureat note foarte mari, de peste 9.00.

Dupa audieri, directoarea liceului din Gataia a declarat ca i s-au pus intrebari despre o posibila colecta de bani, insa a negat orice implicare, afirmand ca nu s-a aflat in localitate cand s-a dat Bac-ul. Gabriela Neda sustine ca nu intelege de ce a fost chemata sa stea de vorba cu oamenii legii, deoarece ea nu a avut nicio legatura cu examenul de Bac pe care absolventii de la Gataia l-au sustinut in Centrul de Examinare de la Deta, alaturi de copiii veniti din Peciu Nou, Ciacova si Deta. Directoarea sustine ca a facut parte din Comisia de la Colegiul Banatean din Timisoara.

Elevele audiate s-au speriat cand au fost chemate sa dea declaratii la Politie si au afirmat, la iesirea de la audieri, ca rezultatele obtinute la Bacalaureat sunt pe merit, scrie Opinia Timisoarei.

“M-am speriat cand am fost chemata la Politie sa dau declaratii. M-au intrebat daca am dat bani ca sa luam examenul si le-am spus ca n-am facut asa ceva. Eu am invatat pe rupte. Se poate vedea ca in toti anii am avut medii de peste 9.00. Iar rezultatul de la Bacalaureat este doar rodul muncii mele“, a declarat una dintre fete.

“Noi am dat examenul la Centrul din Deta, am avut in sala camere de supraveghere, se pot uita pe inregistrari sa vada ca nu am copiat, nu ne-au ajutat profesorii, nu am avut fituici“, a declarat cealalta eleva, pentru Opinia Timisoarei.

Una dintre fetele audiate a spus ca se va inscrie la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatatii de Medicina Timisoara, iar cealalta vrea sa devina studenta la Management, in cadrul Institutului de Studii Economice.

Foto: Opinia Timisoarei