MODIFICARI BACALAUREAT 2013, sesiunea de toamna: Centrele de examinare, doar in licee de top

rezultate_bacalaureat_2013_edu-ro-

BACALAUREAT 2013. Ministerul Educatiei a facut modificari la sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat 2013. Astfel, centrele de examinare pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat vor fi organizate numai in liceele de top din Bucuresti, potrivit unei decizii luate miercuri de minister.

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Constantin Traistaru, a confirmat la Digi 24, decizia Ministerului Educatiei. 

“Conform etapei actuale se stabilesc centrele de evaluare pentru sesiunea a doua a bacalaureatului. Toate colegiile nationale au fost stabilite, ieri, drept centre de examen, astfel incat sa eliminam orice tip de suspiciune”, a explicat Constantin Traistaru.

Inspectorul general scolar al Capitalei a mai spus ca printre colegiile in care va fi sustinut examenul de bacalaureat in sesiunea a doua sunt Sfantul Sava, Mihai Viteazul, Gheorghe Lazar, Spiru Haret, Ion Neculce, I.L. Caragiale.

Potrivit ISMB, pentru sesiunea de BACALAUREAT din 2014 va lua in calcul organizarea bacalaureatului in centre asupra carora nu a existat suspiciunea de frauda.

Pentru sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au fost inscrisi 8.675 de candidati, dar se asteapta si finalizarea examenelor de corigenta, fiind posibil ca numarul celor inscrisi sa creasca.

Intrebat daca masura va fi mentinuta si la urmatoarele sesiuni, oficialul a declarat: “Masura se va aplica in aceasta toamna si o vom mentine, in mod cert, si in sesiunile urmatoare”.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea august-septembrie:

In zilele de 19 si 20 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala a limbii romane iar intre 19 si 21 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna.

In zilele de 20 si 21 august se vor desfasura evaluarile competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar pe 22 si 23 august cele ale competentelor digitale.

Prima proba scrisa – cea la limba si literatura romana – va avea loc in 26 august, fiind urmata de proba scrisa la limba si literatura romana pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, in 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va sustine in 28 august, iar cea la alegere a profilului si specializarii in 30 august.

Afisarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, pana la ora 12,00, iar depunerea contestatiilor, in aceeasi zi, pana la ora 16,00. Contestatiile vor fi rezolvate in zilele de 3 si 4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa se faca pe 5 septembrie.

Inscrierile pentru sesiunea din toamna a examenului de Bacalaureat 2013 se pot face la secretariatele liceelor absolvite.