Bacalaureat 2014, 2015: Se modifica structura examenului?

Bacalaureat 2014

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, marti, ca structura examenului de Bacalaureat pentru 2014 si 2015 nu va fi modificata semnificativ si a subliniat ca in februarie, chiar daca ar fi vrut, nu ar fi putut face nicio modificare la Legea educatiei, deoarece trebuie respectate procedurile.

Ministrul Educatiei a precizat ca schimbarile nu se pot aduce de la an la an si si-a aratat speranta ca la examenul de Bacalaureat din anii urmatori sa fie schimbari din punct de vedere al pregatirii si al apropierii materiei de examen de ceea ce studiaza copiii.

“Nu mi se pare corect sa schimbi de la un an la altul si ar trebui sa avem o astfel de abordare cu cel putin doi ani inainte, ca sa nu spun ca cel mai corect ar fi cu patru ani inainte. Asta nu inseamna ca nu poti face mici corecturi, asa cum s-au introdus cele trei seturi de subiecte la matemtica, cele doua seturi de subiecte pentru româna si – cred ca am anuntat, deocamdata nu am luat decizia – acele evaluari la nivel national in clasa a XII, undeva in jurul lunii martie, pentru ca sa ai timp sa parcurgi materia, dar si timp sa te pregatesti pâna la bacalaureat. Mai e si simularea la clasa a XI-a, care se pare ca este bine primita”, a declarat ministrul Pricopie.

Schimbari semnificative ar urma sa fie implementate la examenul de Bacalaureat din 2016.

“De asta gresim, ca timp de patru ani nu facem nicio evaluare de sistem, facem evaluari individuale. Eu cred ca discutia noastra trebuie sa se concentreze pe Bacalaureatul 2016. Practic, in 2014, nu schimbam nimic semnificativ, in 2015 nu schimbam nimic semnificativ din punct de vedere al structurii bacalaureatului, dar sper sa schimbam din punct de vedere al pregatirii pentru bacalaureat si al apropierii materiei de examen de ceea ce fac copiii pe diferite programe de studiu si specializari”, a mai spus ministrul.

Foto: RTV