BACALAUREAT 2014: Inspectoarea generala adjuncta a ISJ CLUJ, propunere de ARESTARE PREVENTIVA

INSPECTOAREA generala adjuncta a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Ilona Csilla Peter Tunde, RETINUTA de procurorii DNA in urma unui flagrant, va fi prezentata marti Tribunalului Cluj cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile.

Ea este acuzata de TRAFIC DE INFLUENTA in forma continuata privind interventii in favoarea unor candidati la examenele de BACALAUREAT.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: INSPECTORUL GENERAL ADJUNCT DIN CLUJ A FOST RETINUT PENTRU LUARE DE MITA

In perioada iunie — 1 septembrie, inculpata Peter a pretins si a primit de la cinci persoane, direct sau prin intermediar, suma totala de 9.600 euro pentru ca, prin influenta de care se bucura la profesori-membri in comisiile de evaluare de la examenele de BACALAUREAT din sesiunile de vara si toamna, sa intervina asupra acestora si sa determine notarea superioara a lucrarilor unor candidati pentru a le asigura promovarea examenelor.

“Din totalul banilor primiti, la data de 1 septembrie, INCULPATA a primit de la o persoana, in scopul mentionat anterior, suma de 1.000 euro, reprezentand o parte din suma de 2.200 euro anterior pretinsa de la persoana respectiva, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se arata intr-un comunicat DNA.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: DOI PROFESORI SI UN OM DE AFACERI DIN TARGU JIU, RETINUTI PENTRU POSIBILE FRAUDE LA EXAMEN

In prezenta cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: citynews.ro