BACALAUREAT 2014: Inspectorul general adjunct din Cluj a fost RETINUT pentru luare de MITA

Procurorii DNA Cluj au descins, luni dimineata, la Inspectoratul Scolar Cluj si au sigilat biroul inspectorului scolar general adjunct Peter Tunde.

Potrivit primelor informatii, acuzatiile au legatura cu derularea SESIUNII DE TOAMNA a BACALAURATULUI.

Anchetatorii au prezentat un mandat de perchezitie, emis special doar pentru biroul in care isi deruleaza activitatea inspectorul scolar general adjunct scolar, Peter Tunde. La perchezitie, procurorii au descoperit mai multe documente si suma de 400 de euro despre care se banuieste ca a fost primita cu titlu de MITA de catre inspectorul scolar general adjunct, MITA care are legatura cu SESIUNEA DE TOAMNA a examenului de BACALAUREAT.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Doi PROFESORI si un OM DE AFACERI din Targu Jiu, RETINUTI pentru posibile FRAUDE la examen

Peter Tunde a fost RETINUTA si dusa la audieri de catre procurorii DNA. Surse din cadrul ISJ Cluj sustin ca la sesiunea din vara au existat informatii cu privire la intentiile pe care inspectorul scolar general adjunct le are cu privire la posibila fraudare a examenului. “In urma tragerii la sorti, domna Peter Tunde a iesit presedinte la o comisie de BACALAUREAT, dar a fost schimbata repede din functie de catre seful ISJ Cluj. S-a spus ca a fost schimbata deoarece au existat mici banuieli legate de intentiile doamnei Peter, la examenul de BACALAUREAT, si din aceasta cauza a fost schimbata din functie. La SESIUNEA DIN TOAMNA, doamna Peter a ocupat functia de membru al centrului de evaluare pentru examenul de BACALAUREAT”, sustin surse din interiorul ISJ Cluj.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Directorul Colegiului “Andrei Saguna” din Oradea a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Sursa foto: romaniatv.net