BACALAUREAT 2014. Profesorii sunt stupefiati: Mai bine desfiintam proba orala la limba romana de la BAC!!

COMPETENTE DIGITALE BACALAUREAT 2014 - EVALUAREA COMPETENTELOR DIGITALE LA BAC 2014, PANA IN 20 IUNIE

BACALAUREAT 2014: Elevii au sustinut proba orala la limba romana, insa profesorii s-au declarat de-a dreptul uimiti de de raspunsurile date de candidatii la examenul de BACALAUREAT. Mai bine desfiintam proba orala la limba romana, de la examenul de BACALAUREAT, spun profesorii, stupefiati de raspunsurile pe care le-au auzit de la elevii liceelor cu profil tehnic.

Dezinvolti, adolescentii au debitat orice le-a trecut prin cap, potrivit Digi 24. Partea buna este ca notele primite la probele orale nu influenteaza in niciun fel media finala a examenului de BACALAUREAT.

Citeste si: SUBIECTE BACALAUREAT 2014 LIMBA ROMANA – PRIMA PROBA BAC 2014 – SUBIECTE BAC EDU.RO

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii minoritatilor nationale se va sustine intre 11 si 13 iunie. Urmatoarea proba, evaluarea competentelor digitale, va fi sustinuta intre 16 si 20 iunie, iar cea a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, intre 23 si 27 iunie.

MONDO NEWS ITI RECOMANDA SI: CE SE VA INTAMPLA CU PLATA PROFESORILOR CARE SUPRAVEGHEAZA BAC-UL

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta pe 30 iunie. Ea va fi urmata pe 1 iulie de cea la limba si literatura materna, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului si specializarii – pe 4 iulie.

BACALAUREAT 2014: Afisarea rezultatelor se va face in data de 7 iulie, pana la ora 12,00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12,00 si 16,00. Rezolvarea contestatiilor se va face in perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor si afisate pe 11 iulie.

Discutie reporter Digi 24 – eleva:

„-A trebuit sa zic opinia mea despre proprietatile intelectuale.

-Proprietati intelectuale, adica?

-Adica in utilizarea PC-ului.

-si ce-ai zis?

-Pai mai multe raspunsuri, depinde si in ce ajuta: in invatamant, in munca, in mai multe domenii.

-si care ar fi aceste proprietati intelectuale?

-Pai ar fi cunostintele pe care ni le ofera despre orice domeniu.”

Aceasta absolventa de liceu este convinsa ca a raspuns bine si nu are emotii. Crede ca o sa ia diploma de bacalaureat.

La fel si Ana Maria, care isi doreste sa ajunga prezentatoare TV. De aceea, a ales sa vorbeasca despre diferenta dintre cinematografie si televiziune.

„in primul rand, la cinematograf sunt filme in premiera iar acestea pot aduce inovatii. Televiziunea nu poate oferi acea senzatie de live pe care cinematograful o poate oferi”, a spus absolventa de liceu.

Profesorii care au ascultat-o au fost bulversati de siguranta cu care adolescenta si-a sustinut punctul de vedere.

La fel a uimit un alt candidat: „La punctul 2 sa explic importanta bibliotecilor in societatea noastra. E foarte importanta pentru ca are un text informativ. Si este informativ, si educativ si intotdeauna vom avea legi pentru ca internetul nu ne merge cateodata, telefon poate n-avem si tot la biblioteci ajungem. N-am avut probleme. in 5 minute am iesit din sala.”

Elevii asteapta acum proba de competente digitale de saptamana viitoare.