BACALAUREAT 2014: Sesiunea speciala de BACALAUREAT, intre 17 si 30 mai

BACALAUREAT 2014: Sesiunea speciala a examenului de BACALAUREAT va avea loc in perioada 17-30 mai, la aceasta sesiune urmand a participa elevii din clasele a XII-a si a XIII-a din loturile nationale de pregatire pentru competitii internationale si internationale 2014, se arata intr-o nota publicata de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) pe pagina online.

“MECTS organizeaza in fiecare an scolar o sesiune speciala de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanti la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale de bacalaureat”, prevede metodologia in vigoare.

Calendarul sesiunii speciale de BACALAUREAT se aproba prin ordin al ministrului Educatiei. 

BACALAUREAT 2014 – Se apropie simularile

Simularea examenului de BACALAUREAT, la care vor participa in premiera si elevii de clasa a XI-a, va avea loc intre 3 si 7 martie, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

“Elevii vor fi evaluati din materia parcursa pana la data sustinerii trestului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima data bacalaureatul, vor sustine doar doua probe: romana si matematica sau istorie”, a explicat recent ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Simularea probelor scrise ale examenului de BACALAUREAT pentru elevii claselor a XI-a si XII-a are urmatorul calendar: limba si literatura romana (3 martie), limba si literatura materna (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) si, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializari (7 martie).

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afisate in 14 martie.

“Vreau sa precizez ca istoria in programa de bacalaureat este istoria de clasa a XII-a. Atunci intrebarea este: cum simulam examenul de istorie in clasa a XI-a? Modelul de examen va fi pilotat cu subiecte parcurse in primul semestru din clasa a XI-a. Este important ca elevii sa se familiarizeze cu atmosfera de examen si modelul de subiecte. La anul (2015 – n.r.), cand acesti elevi vor fi in clasa a XII-a, vor a avea a doua simulare, de data aceasta cu subiecte din programa de bacalaureat. Din punct de vedere didactic, consideram ca este importanta aceasta analiza, pentru ca vedem nivelul de pregatire pentru doua discipline. Este un avantaj pentru elev, chiar daca materia respectiva nu face parte din programa de bacalaureat”, a mai spus ministrul Educatiei.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de BACALAUREAT nu se trec in catalog.

Foto: Finantistii