BACALAUREAT 2015: Aproape 70 de candidati, eliminati la prima proba scrisa in sesiunea a doua a examenului

Aproximativ 70 dintre candidatii la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au fost eliminati, luni, de  la proba scrisa de limba romana, pentru tentativa de frauda, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

”Luni, 24 august, 23.737 de absolventi de clasa a XII-a au participat la proba scrisa de Limba si literatura romana E)a), din cadrul examenului de Bacalaureat 2015, sesiunea august – septembrie (81,04% – rata prezentei). 67 de candidati au fost eliminati pentru diverse tentative de frauda (cei mai multi – 9, in judetul Bihor). Nu s-au prezentat 5.555 de candidati”, se arata in comunicatul ministerului. 

In 10 dintre centrele de examinare a trebuit sa fie folosite subiectele de rezerva, a declarat ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, pentru Mediafax. 

CITESTE SI: BACALAUREAT 2015: Luni incep PROBELE SCRISE din sesiunea a doua a bacalaureatului

Sesiunea august – septembrie a bacalauretului continua marti cu examenul la limba si literatura materna, proba la care s-au inscris 910 candidati.

Miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului, matematica pentru absolventii profilului real si istorie pentru cei de la profilul umanist, iar vineri, ultimul test scris din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii.

CITESTE SI: VICTOR PONTA le-a urat SUCCES ELEVILOR inscrisi la SESIUNEA DE TOAMNA A BACALAUREATULUI

Rezultatele vor fi afisate in 31 august, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 3 septembrie.

Sursa foto agerpres