BACALAUREAT 2015. Vezi care au fost subiectele la proba scrisa de LIMBA si LITERATURA ROMANA

UPDATE ORA 12:00: La ora 12:00 elevii au iesit din sala de examen. Iata subiectele pe care le-au avut la examenul de LIMBA si LITERATURA ROMANA: 

Subicte profil UMAN: Subiectul I, de analizat un text numit “Trei Generatii”, cu mai multe cerinte, cum ar fi gasirea de sinonime, subiectul II, text argumentativ despre rolul scriitorului in societate, subiectul III: Relatia dintre doua personaje intr-un roman interbelic.

Subiecte profil REAL: Subiectul I un text la prima vedere din care sa scoata antonime si sinonime. La al doilea subiect trebuia scris un text argumentativ despre importanta practicarii unui sport la orice varsta. La al treilea subiect au de facut o caracterizare a unui personaj la alegere din opera lui Ion Creanga, Marin Preda sau George Calinescu.

Elevii sustin luni prima proba scrisa a examenului de BACALAUREAT- cea la limba si literatura ROMANA, potrivit calendarului aprobat de MECS.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine marti proba la limba si literatura materna.

Proba obligatorie a profilului pentru toti candidatii va fi sustinuta pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului si specializarii in 3 iulie. Rezultatele vor fi afisate pe 6 iulie, pana la ora 12:00, si tot in aceeasi zi se vor putea depune contestatiile, pana la ora 16:00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 7 si 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 10 iulie.

Lucrarile de la probele scrise ale examenului de Bacalaureat sustinute intr-un judet vor fi corectate in alt judet, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei, Sorin Campeanu.

La sesiunea iunie — iulie 2015 a examenului de Bacalaureat s-au inscris 168.945 de candidati, cu peste 7.000 mai multi decat in aceeasi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informeaza Ministerul Educatiei.

Dintre acestia 143.949 de candidati (76,89%) provin din promotia curenta, iar 24.996 (23,11%) — din seriile anterioare. In functie de forma de invatamant absolvita, candidatii inscrisi pentru a participa la aceasta sesiune a Bacalaureatului sunt distribuiti astfel: 163.462 — zi, 2.943 — seral si 2.540 — frecventa redusa.

*sursa foto: protv.ro