BACALAUREAT 2015: SESIUNEA SPECIALA a examenului va avea loc in perioada 18-28 mai

BACALAUREAT 2015: Absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite care se pregatesc pentru competitiile internationale, precum si cei care sustin examenul de admitere in universitatile din strainatate se pot inscrie la SESIUNEA SPECIALA a examenului de BACALAUREAT 2015 in zilele de 16 si 17 mai, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei.

BACALAUREAT 2015: Intre zilele de 18 si 19 mai sunt programate evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar pe 20 si 21 mai, evaluarea competentelor digitale.

Citeste si: RALUCA TURCAN: REZULTATELE SIMULARII examenului de BACALAUREAT reprezinta un nou SEMNAL DE ALARMA pentru scoala romaneasca

BACALAUREAT 2015: Pe 22 si 23 mai va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta pe 25 mai. Potrivit calendarului SESIUNII SPECIALE a BACALAUREATULUI 2015, pe 26 mai se va sustine proba obligatorie a profilului, pe 27 mai va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii, iar pe 28 mai absolventii apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba si literatura materna. In aceeasi zi vor fi afisate rezultatele pana la ora 18.00, si apoi vor putea fi depuse contestatiile pana la ora 20.00. Pe 29 mai vor fi afisate contestatiile finale dupa contestatii.

BACALAUREAT 2015: Promovabilitatea la sesiunea speciala a examenului de BACALAUREAT anul trecut a fost, inainte de solutionarea contestatiilor, de 72,26 la suta.

Citeste si: REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2015: Ministerul Educatiei a centralizat NOTELE obtinute de elevii din clasele a XI-a si a XII-a

Totodata, absolventii clasei a VIII-a care fac parte din loturile de pregatire pentru olimpiadele internationale va putea participa in perioada 8-12 iunie la SESIUNEA SPECIALA a EVALUARII NATIONALE pentru potrivit unei note a Ministerului Educatiei.

Sesiunea ordinara a EVALUARII NATIONALE va incepe anul acesta pentru absolventii clasei a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba si literatura romana.