Bacalaureat 2020. Examenele încep luni, cu proba scrisă la Limba română

Bacalaureat 2020. Sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2020, începe luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie.

La examenul de Bacalaureat s-au înscris 155.500 de candidați, dintre care 31.800 din promoțiile anterioare.

Calendar Bacalaureat 2020:

Luni, 22 iunie – proba scrisă la Limba și literatura română

Marți, 23 iunie – proba la Limba și literatura maternă

Miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului.

Joi, 25 iunie – ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării.

Ministerul Educației informează că afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00).

În premieră, fișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, pentru a respecta Regulamentul UEprivind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Contestațiile la examenul de Bacalaureat 2020 pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020 vor fi făcute publice în data de 5 iulie. Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat 2020 în etapa specială, începând cu data de 6 iulie.

Sursa foto: realitatea