BACALAUREATUL in pericol dupa ce profesorii refuza sa faca parte din COMISIILE de EXAMEN

BACALAUREATUL de anul acesta este in pericol din cauza ca PROFESORII refuza sa faca parte din COMISIILE de EXAMEN, pentru ca sunt platite cu sume derizorii, au declarat sindicalistii, informeaza gandul.info.

Reprezentantii sindicatelor arata ca tot mai multi PROFESORI nu vor sa participe la BACALAUREAT pentru ca nu sunt bine platiti, iar responsabilitatea este foarte mare.

De asemenea, PROFESORII sunt nemultumiti de de LIPSA FONDURILOR pentru acordarea integrala a drepturilor salariale obtinute prin sentinte judecatoresti.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Au fost afisate REZULTATELE la SESIUNEA SPECIALA a examenului, inainte de contestatii 

„Un PROFESOR primeste 19 lei /zi pentru asistenta si trei lei pentru o lucrare corectata la acest examen de bacalaureat. Cum sa nu se se simta umiliti? Cum sa fie ei motivati cu aceasta suma? Cum sa doreasca ei sa faca parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum cand se pune o presiune imensa pe ei, avand in vedere scandalurile din anii trecuti, care au aruncat o pata de noroi asupra intregului invatamant din Romania? ”,a declarat SIMION HANCESCU, presedintele Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Au fost afisate REZULTATELE la SESIUNEA SPECIALA a examenului, inainte de contestatii 

PROFESORII cer Guvernului sa gaseasca o solutie pentru SUPLIMENTAREA sumelor acordate celor care fac parte din comisiile de BACALAUREAT si sa le plateasca integral drepturilor salariale castigate prin instanta, aferente trimestrelor I si II ale anului 2014. Primele EXAMENE de la BACALAUREATUL 2014 sunt cele de competente care se vor da incepand cu 10 iunie. Prima proba scrisa are loc pe 30 iunie 2014.

Sursa foto: jurnalul.ro