BACAU: ISU a AMENDAT si INCHIS centrul comercial LUCEAFARUL, cel mai mare din oras

Cel mai mare centru comercial din BACAU, “LUCEAFARUL”, a fost INCHIS miercuri de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), care a descoperit in urma unui control nereguli legate de securitatea la incendii.

De asemenea, administratorul centrului comercial LUCEAFARUL a fost amendat cu 100.000 de lei. Reprezentantii ISU BACAU care au mers in control la magazin au descoperit o cale de evacuare blocata, in timp ce iluminatul de siguranta nu functiona.

Totodata, inspectorii ISU BACAU au mai gasit instalatii electrice defecte si improvizate, sisteme de stingere a focului neverificate, precum si hidranti acoperiti cu pereti din rigips. O alta problema a fost descoperita la subsolul cladirii, unde nu erau asigurate conditiile pentru evacuarea fumului.

CITESTE SI: PESTE 3.200 DE NEREGULI PRIVIND SECURITATEA DE INCENDIU, DESCOPERITE IN SPATIILE PUBLICE DIN TOATA TARA

“Magazinul avea acordul nostru de functionare din anul 2001, insa, prin recompartimentarea cladirii, necesita o noua AUTORIZATIE de la ISU. In consecinta, vechea autorizatie a fost anulata si cladirea se supune din nou autorizarii, conforma actualei legislatii. Magazinul a mai fost verificat o data in luna septembrie si atunci a fost sanctionat cu avertisment”, a explicat purtatorul de cuvant al ISU BACAU, Andrei Grecu.

Astfel, inspectorii ISU au pus sigilii pe usile de acces in centrul comercial, au suspendat activitatea acestuia si l-au amendat pe administrator cu 100.000 de lei.

In centrul comercial “LUCEAFARUL”, care are sase etaje si o suprafata de peste 7.000 de metri patrati, functioneaza zeci de magazine.

Inspectorii ISU au intensificat controalele in cluburi, restaurante si centre comerciale in urma incendiului din Colectiv, soldat cu moartea a 56 de persoane. Numeroase localuri au fost inchise, iar proprietarii amendati.

Sursa foto: bzi