BACAU: Locomotiva unui tren de marfa a luat foc, mecanicul este grav ranit. Trenul circula pe ruta Suceava – Ploiesti

Locomotiva unui tren de marfa cu 43 de vagoane, care transporta busteni intre Suceava si Ploiesti, a luat foc in mers, pe un sector de cale ferata, din judetul Bacau, mecanicul fiind grav ranit, dupa ce a suferit arsuri pe jumatate din suprafata corpului in timp ce incerca sa stinga incendiul. Pe durata interventiei pompierilor, traficul feroviar pe relatia Bacau – Adjud – Focsani a fost blocat.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, incendiul a izbucnit in cabina locomotivei, in noaptea de duminica spre luni, in timp ce trenul se afla in miscare in dreptul comunei bacauane Racaciuni, mecanicul oprind imediat garnitura formata din 43 de vagoane, din care 38 incarcate cu busteni, transmite corespondentul Mediafax.

In urma solicitarii la numarul de urgenta 112, in zona au fost trimise mai multe echipaje de pompieri care, din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zapada si noroi, nu au putut ajunge pana la locul incendiului. in consecinta, fortele de interventie au mers pe jos peste un kilometru pentru a ajunge la locomotiva aflata in flacari.

“La sosirea echipajelor la locul interventiei, s-a constatat ca incendiul se manifesta in cabina locomotivei, iar mecanicul acesteia, un barbat de 57 ani, a suferit arsuri pe aproximativ 45-50 % din suprafata corpului in timp ce a incercat sa stinga flacarile. Victima a fost transportata de o ambulanta SMURD, cu terapie intensiva, la Unitatea Primiri Urgente Bacau, de unde, ulterior, s-a decis transferarea la Spitalul de Arsi Bucuresti”, a declarat, luni, purtatorul de cuvânt al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Pompierii au reusit sa lichideze incendiul dupa aproape o ora si jumatate de la momentul anuntarii acestuia la numarul de urgenta 112, cauza cea mai probabila a declansarii acestuia fiind defectarea locomotivei.