BACAU: LOCUITORII din urbea moldava nu mai au APA POTABILA de cateva zile

Locuitorii din BACAU nu au APA POTABILA de aproape trei zile, dupa ce pe magistrala care alimenteaza orasul a aparut o noua avarie. Defectiunea a aparut la scurt timp dupa ce a fost reparata cea care a cauzat intreruperea initiala, autoritatile estimand reluarea serviciului vineri dimineata, informeaza News.ro.

Cea de-a doua defectiune a aparut, miercuri, in zona localitatii Scorteni, judetul Bacau, la scurt timp dupa remedierea avariei de la Barati, inregistrata luni seara. Magistrala a cedat din cauza presiunii, pe fondul vechimii conductei, in momentul in care Compania Regionala de Apa Bacau (CRAB) a incarcat-o cu apa in urma reparatiilor facute la Barati. In aceste conditii, alimentarea cu apa potabila a populatiei, dar si a celorlalti consumatori, nu a fost reluata.

“Din pacate, vechimea conductei care alimenteaza cu apa bruta municipiul Bacau ne creeaza tot mai multe probleme. Echipele de interventie se afla la Barati si speram ca, astazi (joi – n.red) dupa-amiaza sa remediem defectiunea astfel incat sa putem incepe umplerea magistralei care vine de la Valea Uzului, operatiune care dureaza 14-15 ore”, a declarat, joi, pentru News.ro directorul CRAB Bacau, Razvan Gaina. Daca echipele de interventie vor reusi sa rezolve avaria in timpul estimat de conducerea CRAB, BACAUL ar putea avea din nou APA POTABILA  in cursul diminetii de vineri.

Sursa foto: realitatea