BACAU: PRIMAR, CONDAMNAT la doi ani si sase luni de INCHISOARE cu EXECUTARE

BACAU, SASCUT, CRISTINEL BOSTAN, CONDAMNARE, JUDECATORIA BACAU, INCHISOARE, EXECUTARE, CONFLICT DE INTERESE

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a fost condamnat, joi, de Judecatoria Bacau, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar in care a fost cercetat pentru conflict de interese, informeaza Agerpres.

Potrivit rechizitoriului finalizat de procurori in septembrie 2014, primarul din Sascut a semnat in anul 2011 facturi si ordine de plata pentru o revizie facuta de SC Dragoliv, firma in care asociat este sotia sa, la un utilaj al primariei, lucrare in valoare de 2.900 de lei.

Pentru aceasta infractiune, Judecatoria Bacau l-a condamnat pe Cristinel Bostan la 6 luni de inchisoare, insa pentru ca primarul din Sascut mai primise si o pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru ultraj, ramasa definitiva in 2011, instanta a dispus si revocarea suspendarii pedepsei. Astfel, Cristinel Bostan va avea de executat o pedeapsa de doi ani si 6 luni inchisoare.

Liviu Ghioc, avocatul primarului din Sascut, a declarat ca va face apel la decizia instantei.

“Sentinta nu este definitiva si nu vreau sa dau nicio declaratie. Am facut apel”, a declarat primarul Cristinel Bostan dupa aflarea sentintei Judecatoriei Bacau.

Primarul din Sascut mai este cercetat de procurori si intr-un alt dosar, dar care nu a fost trimis inca spre judecare.

Sursa foto www.realitatea.net