BACAU: Zece persoane acuzate de TRAFIC de DROGURI au fost RETINUTE in urma unor perchezitii

Zece membri ai unor grupari de trafic de droguri si de persoane au fost retinuti, miercuri, de DIICOT Bacau, pentru prinderea unui membru al retelei, care incerca sa fuga cu o masina, politistii au fost nevoiti sa traga doua focuri de avertisment.

Politistii de la crima organizata din Bacau, coordonati de un procuror al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Bacau, au prins in flagrant, miercuri, doi barbati de 25 si 31 de ani in timp ce ridicau de la o firma de curierat un colet care continea droguri, potrivit unui comunicat de presa trimis de DIICOT.

“Cu ocazia actiunii de prindere in flagrant suspectul C.R., in scopul de a-si asigura scaparea, aflandu-se la volanul unui autoturism, a incercat sa penetreze barajul de autovehicule ale organelor de urmarire penala care ii blocau calea, degradand 2 autovehiculele ale organelor de urmarire penala, motiv pentru care s-a fost folosit armamentul din dotare tragandu-se doua focuri de arma in plan vertical”, se arata in documentul citat.

CITESTE SI: CAPTURA RECORD de HEROINA la SATU MARE. 333 de kilograme de DROGURI descoperite intr-un TIR. UPDATE

Anchetatorii au gasit in colet 100, 87 grame de Alfa – PVP drog de risc si ethylone, substanta care face parte din clasa amfetamine cu proprietati stimulente.

Ulterior, politistii au efectuat 18 perchezitii domiciliare in urma carora au fost ridicate sase laptop-uri si tablete, noua telefoane mobile, 13 cartele telefonice si stick-uri de memorie, doua rasnite pentru maruntit substante vegetale, un cantar electronic, 3.445 de euro, 290 de lire sterline, 150 USD si 7.553 de lei.

“Din cercetari s-a stabilit ca 14 barbati din Bacau ar fi initiat si constituit doua grupari infractionale organizate. Prima grupare era specializata in desfasurarea de operatiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive (procurarea din tara sau import din China de astfel de produse, ridicarea lor de la societatile de curierat, depozitarea, producerea, portionarea si ambalarea acestora, precum si comercializarea, catre diversi consumatori de pe raza municipiului Bacau)”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

CITESTE SI: DIICOT cere MJ modificarea Codului de procedura penala pentru neconstitutionalitatea sintagmei infractiune de trafic de stupefiante

Conform anchetatorilor, a doua grupare era specializata in a procura si distribui catre diversi consumatori droguri si produse cu efecte psihoactive, ocupandu-se, in perioada martie-iulie, si de trafic de persoane si camatarie. Membrii retelei ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat sa practice prostitutia.

Procurorii DIICOT au retinute 10 persoane, iar alte patru sunt cercetate in stare de libertate pentru initiere si constituire de grup infractional organizat specializat, trafic international de drogur, comercializarea ilegala de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, camata , trafic de persoane si infractiunea de ultraj.

Membrii retelei urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bacau cu propunere de arestare preventiva.

 Sursa foto romania tv