BacLive, prima platforma de pregatire la distanta pentru BACALAUREAT

Prima platforma de pregatire live, la distanta, pentru BACALAUREAT, intitulata BacLive, a fost lansata, marti, de Centrul Pregatire Bac si Live Studies.

Pentru inceput, platforma BacLive include sectiuni dedicate pregatirii la Limba Romana si Matematica pentru BACALAUREAT si examenul de EVALUARE NATIONALA.

“BacLive este prima platforma de pregatire live dezvoltata integral in Romania, initiativa noastra propunandu-si sa imbunatateasca sistemul de invatamant din Romania prin oferirea de lectii accesibile si atractive pentru elevi”, a declarat Laurentiu Faur, Project Manager BacLive.

El a precizat ca, incepand cu 15 martie, data de cand platforma a devenit activa, programul a fost testat de mai multi elevi din tara, fiind apreciat si primit cu mare interes si entuziasm atat de elevi si parinti, cat si de profesori, platforma fiind imbunatatita si adaptata nevoilor reale ale elevilor din Romania.

Potrivit reprezentantului LiveStudies, Cosmin Pachiu, platforma online ofera “comunicare fata in fata intre participanti aflati la distanta, care astfel au posibilitatea de a se conecta si a colabora in aceeasi camera virtuala, utilizand tehnologii moderne”.

Citeste si: Teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a la Matematica, publicate de MEN

Conform lui Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului Pregatire BAC, platform poate suporta din punct de vedere tehnologic 100 de elevi.

In prezent, pentru BacLive lucreaza 16 profesori, patru fiind efectiv inscrisi in program.

Site-ul www.baclive.ro este disponibil incepand cu 15 martie si ofera un curriculum complet pentru cele doua materii, combinand elemente vizuale si interactive pentru a face procesul de invatare cat mai eficient si placut.

Programul include 35 de sedinte de pregatire live in care elevii pot interactiona in timp real cu profesorul, toate sesiunile fiind arhivate iar elevii putand revedea si repeta lectiile in cazul in care doresc sa aprofundeze anumite elemente.

“Pregatire BAC” este un centru privat de studiu, care ofera o abordare individuala a pregatirii elevului, folosind metode educationale adaptate fiecarui copil.

Sursa foto: evz.ro