BALEA LAC: Mai multe persoane RANITE dupa ce ambele TELECABINE au intrat cu VITEZA in STATIE

Mai multe persoane au fost ranite, duminica, dupa ce telecabina care face legatura intre Balea Cascada si Balea Lac ar fi intrat cu viteza in statie si s-a lovit de peron, informeaza News.ro.

UPDATE: Si cea de-a doua telecabina care circula intre Balea Cascada si Balea Lac s-a izbit de zid la sosire, la Balea Lac, alte trei persoane fiind ranite, iar pentru coborarea acestora din munte s-a solicitat elicopterul SMURD, informeaza News.ro. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu au anuntat ca si cea de-a doua telecabina care circula simultan pe relatia Balea Cascada – Balea Lac s-a izbit de parapet la intrarea in statia de la Balea Lac, trei persoane fiind ranite. 
 
Astfel, numarul total al persoanelor care au avut nevoie de ingrijiri medicale este de sapte – patru in statia de la Balea Cascada si trei in statia de la Balea Lac. 
 
Pentru coborarea din munte a ranitilor de la Balea Lac, avand in vedere ca Transfagarasanul este in continuare blocat de zapada, iar telecabina este defecta, s-a solicitat interventia elicopterului SMURD.  Intre Balea Cascada si Balea Lac circula simultan doua telecabine. Cand una ajunge in statia de la Balea Cascada, a doua parcheaza in statia de la Balea Lac. 
 
Cele doua au intrat cu viteza prea mare in statii, cel mai probabil din cauza unei defectiuni la sistemul de franare. Managerul firmei care opereaza telecabina de la Balea a precizat ca nu stie cu exactitate cauza producerii accidentului, aceasta fiind in curs de stabilire. Deocamdata nu se stie exact nici nu,arul total de persoane care se aflau in cele doua telecabine.  Operatiunea din Muntii Fagaras este coordonata la fata locului de catre prefectul de Sibiu, Lucian Radu.

STIRE INITIALA

Primele informatii arata ca in telecabina se aflau 15 oameni, iar cel putin patru au fost raniti. Mai multe echipaje de pompieri, SMURD si salvamontisi s-au deplasat la locul accidentului. “SMURD Avrig, o ambulanta SAJ si Salvamont intervin la Telecabina Balea Cascada, unde cel putin patru persoane au nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce telecabina s-a izbit la sosire”, a declarat Ramona Nistor.

Potrivit acesteia, situatia este in continua schimbare. La randul sau, seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat pentru News.ro, ca e posibil sa fie mai multe persoane care au nevoie de ingrijiri medicale, el precizand ca incidentul s-a produs dupa ce telecabina ar fi intrat cu viteza in statie. Potrivit surselor citate, in telecabina se aflau 15 persoane.

Sursa foto: adevarul