Balonul de Aur 2021. Lionel Messi a câștigat al 7-lea trofeu din carieră

În această seară, a avut loc ceremonia de decernare a Balonului de Aur pentru anul 2021. Ediția cu numărul 65 a fost găzduită la teatrul Châtelet din Paris, iar trofeul decernat de France Football a fost înmânat câștigătorului Lionel Messi de fostul internațional Didier Drogba.

Leo Messi a câștigat Balonul de aur 2021: „Este incredibil să fiu iar aici. Mulțumesc colegilor de la Barcelona, de la Paris, antrenorilor, familiei, tuturor. Cred că am câștigat acest premiu datorită trofeului cucerit cu naționala, Copa America. A însemnat enorm pentru mine. E prima dată când câștig Balonul de Aur jucând aici, în Paris, și e o mare onoare pentru mine”.

Clasament Balonul de Aur 2021:

  1. Messi
  2. Lewandowski
  3. Jorginho
  4. Benzema
  5. Kante
  6. Ronaldo
  7. Salah
  8. De Bruyne
  9. Mbappe
  10. Donnarumma
  11. Haaland
  12. Lukaku
  13. Chiellini
  14. Bonucci
  15. Sterling
  16. Neymar
  17. Luis Suarez
  18. Kjaer
  19. Mount
  20. Mahrez

21-22. Lautaro Martinez, Bruno Fernandes

  1. Kane
  2. Pedri
  3. Foden

26-28. Barella, Moreno, Dias

29-30. Azpilicueta, Modric

Trofeul Kopa a fost câștigat de Pedri, puștiul-minune al Barcelonei. Este un premiu acordat celui mai bun jucător sub 21 de ani. Pedri a câștigat în acest an și trofeul Golden Boy. „Mulțumesc Barcelonei și dedic premiul familiei mele, care e mereu alături de mine. Aș vrea să menționez în mod special și insula Palma de Mallorca, unde sunt probleme mari”, a spus Pedri. În această seară, pe lângă Balonul de Aur, France Football a acordat și alte două noi premii: „Clubul anului” și „Golgeterul anului”.

Robert Lewandowski a câștigat premiul „Atacantul anului”, acordat azi pentru prima dată de France Football: „Sunt foarte mândru și fericit să fiu aici. Înseamnă foarte mult pentru mine. Mă bucur și mulțumesc colegilor, familiei, echipei mele, celor din staff, datorită lor sunt golgeterul care sunt azi”.

Alexia Putellas, 27 de ani, căpitanul Barcelonei, a câștigat Balonul de Aur 2021 în fotbalul feminin: „Sunt mândră, mă bucur că am toată echipa alături de mine, le mulțumesc pentru contribuția lor. E un premiu individual, dar pentru mine e un succes colectiv. Mulțumesc și antrenorilor care au crezut în mine, fanilor care mă susțin, clubului, e o plăcere să reprezint Barca. Mama și sora ea sunt aici, tatăl meu mă privește din cer și sper că e mândru de mine”.

Trofeul Yashin, acordat celui mai bun portar al anului, a fost câștigat de Gianluigi Donnarumma: „Sunt foarte mândru, sunt tânăr, vreau să joc și mai bine, să câștig trofee. Acestea sunt fructele unei munci susținute, zi de zi. Mulțumesc colegilor, antrenorilor, tuturor celor care mă ajută zilnic să fiu cel mai bun”.

Chelsea Londra a câștigat al doilea premiu special al serii, „Clubul anului”, acordat azi pentru prima dată de France Football.

Sursa foto: sport