BALONUL DE AUR: Acesta este cel mai bun “11” al anului 2013. Vezi alte premii acordate de FIFA

Astazi, in cadrul galei de decernare a Balonului de Aur 2014, a fost prezentat si cel mai bun “11” al anului trecut, s-a acordat premiul pentru cel mai bun antrenor din 2013 si a fost desemnat cel mai frumos gol marcat anul precedent.

Inainte de decernarea Balonului de Aur, FIFA a prezentat echipa anului 2013. Echipa anului FIFA: Neuer (Bayern) – Dani Alves (Barcelona), T. Silva (PSG), S. Ramos (Real Madrid), Lahm (Bayern) – Ribery (Bayern), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) – Messi (Barcelona), Ibrahimovic (PSG), C. Ronaldo (Real Madrid)

Jupp Heynckes, fostul antrenor al celor de la Bayern Munchen, tehnician alaturi de care nemtii au castigat Liga Campionilor, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2013. “Nu mi-am imaginat ca as putea avea un final de cariera asa frumos”, a declarat Heynckes cand a primit distinctia.

Golul anului 2013 a fost atribuit lui Zlatan Ibrahimovic pentru reusita din partida amicala Suedia – Anglia, din noiembrie 2012.

 

Silvia Neid, selectionerul echipei nationale de fotbal feminin a Germaniei, a fost aleasa antrenorul anului 2013 in fotbalul feminin, in timp ce Federatia de Fotbal din Afghanistan a primit trofeul “Fair Play 2013”.

Brazilianul Pele, singurul jucator care a castigat de trei ori Cupa Mondiala, primeste Balonul de Onoare, un trofeu onorific oferit de FIFA si France Football.

Nadine Angerer, portarul nationalei Germaniei, a castigat Balonul de Aur la fete.

Sursa foto: prosport.ro, gsp.ro, fifa.com