BALONUL DE AUR: CRISTIANO RONALDO A CASTIGAT TROFEUL

CRISTIANO RONALDO a castigat BALONUL DE AUR. Portughezul de la Real Madrid a reusit sa se impuna in fata marelui rival, Lionel Messi si a lui Franck Ribery.

“Este foarte greu sa castigi un asemenea premiu. Dedic acest trofeu lui Eusebio. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si in momentele mai putin placute”, a spus Ronaldo in momentul in care i s-a inmanat trofeul BALONUL DE AUR.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi si Franck Ribery au fost cei trei finalisti care s-au luptat pentru BALONUL DE AUR. Castig de cauza a avut portughezul CRISTIANO RONALDO, jucatorul lui Real Madrid, care a reusit sa le ia fata francezului Franck Ribery, mijlocasul celor de la Bayern Munchen, dar si marelui rival, argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona.

CRISTIANO RONALDO, 28 de ani, nu a cucerit nimic la Real Madrid in 2013, dar acest lucru nu l-a impiedicat sa castige Balonul de Aur gratie jocului sau exceptional, marcand anul trecut 66 de goluri, dintre care 7 hat-trick-uri, fiind MVP atat la Real, cat si nationala Portugaliei.

Cristiano Ronaldo a jucat in 2013 un numar de 56 de meciuri, a marcat 66 de goluri, a avut 94 de ocazii create si alte 22 de assisturi. Portughezul a avut un procent de 79,2% al paselor corecte, 16,5% din centrarile sale au fost corecte, iar 46 % din driblingurile portughezului au fost reusite.

Acesta este cel de-al doilea trofeu BALONUL DE AUR pentru Cristiano Ronaldo, portughezul reusind sa mai castige aceasta distinctie in 2008, atunci cand era jucatorul lui Manchester United.

Sursa foto: bild.de