BAN KI-MOON a salutat ACORDUL “ISTORIC” privind DOSARUL IRANIAN

Secretarul general al ONU, BAN KI-MOON, a SALUTAT marti ACORDUL “ISTORIC” incheiat marti asupra PROGRAMULUI NUCLEAR IRANIAN, apreciind ca el poate “contribui in mod esential la PACEA SI STABILITATEA IN REGIUNE si dincolo de ea”, informeaza AFP, citand un comunicat al Natiunilor Unite.

Ban Ki-moon i-a felicitat pe negociatori pentru determinarea lor, precizand ca “ADMIRA CURAJUL LIDERILOR care au aprobat acordul”.

‘Sper si cred ca acest acord va conduce la o mai buna INTELEGERE SI COOPERARE RECIPROCA asupra numeroaselor si gravelor provocari la adresa securitatii in Orientul Mijlociu’, mai spune secretarul general al ONU.

CITESTE SI: IRANUL si marile puteri au ajuns la un ACORD ISTORIC in ceea ce priveste DOSARUL NUCLEAR

Acordul ‘ar putea sa contribuie astfel in mod esential la pacea si stabilitatea in regiune si dincolo de ea’, subliniaza Ban Ki-moon in comunicat, dand asigurari ca Natiunile Unite ‘sunt pregatite sa COOPEREZE DEPLIN cu partile implicate pentru a aplica acest acord important si istoric’.

Acordul a intervenit la capatul a 21 de luni de negocieri si in a 18-a zi de discutii aprinse purtate la Viena intre delegatia iraniana si reprezentantii statelor din GRUPUL “5+1” (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franta si Germania).

Sursa foto: UN