Banca Barclays a primit o amenda USTURATOARE

Banca Barclays a fost amendata consistent de autoritatea americana care supervizeaza piata financiara dupa ce au fost descoperite disfunctii ale sistemului de arhivare a datelor.

Inregistrari ale unor  tranzactii, ordine, confirmari de tranzactii, inregistrari de conturi, mailuri si mesaje lipsesc in perioada 2002-2012, a descoperit Autoritarea pentru Reglementarea Industriei Financiare a SUAFINRA, anunta BBC.

Principalul sponsor al primei ligi engleze de fotbal, Premier League, nu a reusit sa impiedice defectiunile sau distrugerea datelor, conform FINRA. Barclays nu a recunoscut disfunctionalitatile, dar nici nu le-a negat. Amenda a fost, in schimb acceptata de banca.

Barclays a mai fost amendata cu 435 de milioane de dolari in iunie 2013 de catre Comisia Federala de Reglementare in Energie a SUA pentru operatiuni de manipulare a pietei de energie.

Compania a mai fost avertizata si in legatura cu o posibila amenda de 50 de milioane de lire sterline de catre Autoritatea Financiara pentru Practica Corecta din Marea Britanie pentru o tranzactie “nesabuita” din 2008, cu investitori din Qatar.