BANCA CENTRALA A ALBANIEI A FOST JEFUITA

BANCA CENTRALA A ALBANIEI A FOST JEFUITA

Sapte angajati ai Bancii Centrale din Albania au fost arestati si pusi sub acuzare pentru furtul a cel putin sapte milioane de dolari din rezervele bancare in cursul ultimilor patru ani, a anuntat, vineri, intr-un comunicat, politia albaneza.

Cinci angajati ai Bancii Centrale acuzati de furt si abuz de putere au fost arestati joi seara, la cateva zile dupa arestarea altor doua persoane, responsabili intr-un centru de depozitare a bancnotelor, potrivit sursei.

Autoritatile din cadrul politiei au anuntat ca ancheta continua si ca alte persoane, printre care responsabili ai unor filiale ale bancii, ar putea fi, de asemenea, puse sub acuzare. Potrivit presei locale, unul dintre suspecti, Ardian Bitraj, responsabil cu depozitarea bancnotelor, a recunoscut furtul si a declarat ca a pierdut toti banii la pariuri sportive.

Citeste si: ALBANIA a primit din partea Uniunii Europene statutul de TARA CANDIDATA la aderare

La randul lor, autoritatile bancare albaneze au confirmat furtul si au afirmat ca au “luat masuri imediate pentru consolidarea nivelului de securitate si recuperarea pagubelor”.

Guvernatorul Bancii Centrale, Adrian Fullani, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca “rezervele de bani depuse la Banca Albaniei nu au fost afectate si sunt pastrate in conditii de inalta securitate”.

Citeste si: TITUS CORLATEAN: Romania va sustine acordarea statutului de tara candidata la UE pentru Albania

Seful comisiei parlamentare de specialitate, Erjon Braçe, a pledat in favoarea unei “reforme profunde a organizarii sistemului de control al Bancii Centrale”, afirmand ca incidentul “a afectat imaginea bancii si a tarii”.

Foto: neurope.eu