Banca Centrală din Chile: Crypto monedele nu pot înlocui banii tradiționali

Banca Centrală a Chinei (BCC) consideră că monedele crypto nu pot înlocui banii tradiționali, potrivit unui raport al instituției. Documentul, semnat de președintele băncii centrale, Mario Marcel, a fost pregătit la cererea Tribunalului de Defensa de la Libre Competencia (TDLC).

TDLC este o instituție independentă anti-monopol stabilită pentru a se asigura că regulile de concurență liberă nu sunt încălcate în Chile. Organizația a participat activ la o recentă dispută juridică între bursele de schimb a criptomonedelor din America Latină și băncile din Chile.

Potrivit BCC, Bitcoin (BTC) și alte criptomonede puternice care au fost create ca alternative la banii fiat, sunt acum într-un stadiu incipient de dezvoltare. Prin urmare, este dificil să se prevadă dacă acestea vor continua sau nu să evolueze. Cu toate acestea, CCA în sine rămâne sceptică cu privire la viitorul industriei: “În prezent, nu există dovezi care să permită concluzia că Bitcoin sau orice alt activ criptat sau active criptate în general vor înlocui monedele legale. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie adoptat cadrul legislativ și reglementările relevante. “

Raportul menționează, de asemenea, volatilitatea, acceptarea limitată și procesarea plăților lente ca fiind principalele obstacole în calea adoptării masive a criptomonedelor. În ceea ce privește statisticile privind instituțiilor care acceptă criptomendele ca mod de plată în Chile, CCA a afirmat că piața crypto din țară este “neglijabilă” în comparație cu cea tradițională.

Documentul indică, de asemenea, o posibilă abordare a reglementării crypto monedelor în Chile. Potrivit CCA, criptomonedele pot fi tratate ca active necorporale și o reprezentare digitală a valorii, care le transformă în proprietate. În acest caz, acestea ar putea fi utilizate ca mijloc de schimb pentru achiziționarea de bunuri și servicii fără restricții suplimentare.

Raportul CCA vine aproape un an după ce a fost a început procesul intenta de bursele de schimb crypto locale, Buda, CryptoMkt și Orionx. Cele trei companii au început o dispută legală în aprilie 2018, imediat după ce conturile lor bancare au fost închise de mai multe bănci din Chile. Tribunalul antimonopol a reușit să acorde protecția burselor, în ciuda deciziei Curții Supreme de a închide conturile.

Chile nu a introdus încă un cadru juridic clar pentru reglementarea crypto monedelor. Cu toate acestea, guvernul încearcă să controleze profiturile provenite din zona crypto. În ianuarie, Serviciul de venit intern chilian a obligat contribuabilii să menționeze câștigurile crypto atunci când calculează impozitul anual pe venit, dat fiind faptul că mondele digitale se încadrează în definiția activelor necorporale.