Banca Centrală din Filipine a acreditat două noi burse de schimb a crypto monedelor

Banca centrală filipineză, Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), a aprobat cererile depuse de două noi exchange-uri de crypto monede, a anunțat Business World World News.

Guvernatorul adjunct al BSP Chuchi G. Fonacier a spus că Virtual Currency Philippines, Inc. și ETranss au fost acreditate ca platforme, ceea ce le permite să convertească moneda filipineză în valute virtuale. Cu această mișcare, cele două burse s-au alăturat deja schimburilor de operațiuni Rebittance, Inc., Betur, Inc. și BloomSolutions.

Banca centrală a recunoscut valutele digitale pentru potențialul lor de a furniza tranzacții mai rapide și mai ieftine, dar rămâne precaut de riscurile potențiale de cripto-volatilitate, implicare criminală și securitate digitală.

Citește și: YOUTUBE ADĂUGAT CA PÂRÂT ÎN PROCESUL ÎMPOTRIVA BITCONNECT

BSP a analizat anterior dacă noile schimburi ar trebui să se înregistreze ca emitenți de monedă electronică deoarece oferă servicii de portofel pentru clienții lor. Foncier a declarat că după consultările interne s-a ajuns la concluzia că o astfel de cerință este necesară în scopul asigurării unui proces de înregistrare simplificat pentru noii actori de pe piață: “Acum, rafinăm regulile … Dacă modelul tău de afaceri are o porțiune care folosește portofelul electronic, atunci există o cerință suplimentară, dar nu neapărat sau automat o licență pentru banii electronici”.

Consiliul de combatere a spălării banilor va începe să observe îndeaproape tranzacțiile în valută digitală, ca parte a efortului lor mai amplu de a sparge banii murdari. Firmele vor fi obligate să raporteze tranzacțiile acoperite, precum și orice tranzacții pe care le consideră suspecte.

Potrivit Business World, în ultimii câțiva ani, conversiile de la valutele peso la cele digitale au crescut semnificativ. În primul trimestru, sumele au totalizat aproximativ 36 milioane USD pe lună, acoperind tranzacții de la două burse înregistrate.

În aprilie, guvernul filipinez a anunțat că va permite 10 companii blockchain și crypto monede să opereze în zona economică a Cagayanului. Se așteaptă ca firmele să genereze locuri de muncă pentru rezidenții locali în schimbul unor scutiri fiscale. Autoritatea din zona economică din Cagayan va solicita, de asemenea, companiilor să investească cel puțin 1 milion de dolari pe parcursul a doi ani și să plătească până la 100.000 de dolari taxe de licență.

În luna noiembrie a anului trecut, Comisia pentru Valorile Mobiliare și de Schimb din Filipine a declarat că intenționează să legalizeze utilizarea monedelor digitale în țară prin clasificarea acestora ca valori mobiliare. La începutul acestui an, BSP a recunoscut oficial Bitcoin ca o metodă legală de plată.