Banca centrală din India cere Curții Supreme urgentarea reglementării crypto monedelor

Cea mai importantă bancă din India, Banca Centrală (RBI), a cerut Curții Supreme a țării să reglementeze crypto monedele, informează Financial Express.

În luna aprilie a acestui an, RBI a anunțat că va înceta să ofere servicii întreprinderilor sau persoanelor care miează pe crypto monede, menționând riscuri ridicate. Adjunctul senior al RBI, Shyam Divan, a declarat într-o ședință condusă de judecătorul-șef, Dipak Misra, că este necesar să se reglementeze Bitcoin (BTC) și alte crypto monede, deoarece aceste “mijloace speciale” vor “încuraja tranzacțiile ilegale”.

Divan a subliniat, de asemenea, că problema are “dimensiuni imense de politică”, care atestă că monedele crypto au potențialul de a influența fluxurile monetare mondiale. Avocatul senior a explicat că un comitet interdisciplinar condus de secretarul de afaceri economice, Subhash Garg, înființat în 2017 pentru a dezvolta cadrul de reglementare pentru crypto monede, examinează problema. RBI va necesita trei săptămâni pentru a răspunde la mai multe petiții privind reglementările.

Citește și: COINBASE, BURSA DE SCHIMB PENTRU CRYPTO MONEDE, A CONSTITUIT UN COMITET POLITIC DE ACȚIUNE

La 19 iulie, Curtea Supremă de Justiție a amânat audierea finală cu privire la interzicerea RBI a tranzacțiilor crypto monede – inițial programată pentru 20 iulie – până la 11 septembrie.

Interdicția din aprilie privind crypto monedele a primit reacții negative din partea comunității crypto din India, inclusiv o petiție online pentru a inversa interdicția care a strâns peste 44.000 de semnături. În luna mai, Curtea Supremă din India a decis să nu acorde o interdicție provizorie împotriva interdicției RBI solicitate de unsprezece întreprinderi care au legături cu monedele crypto.

Tot în luna mai, Curtea Supremă a Indiei a ordonat ca nici o petiție să nu poată fi depusă la nici o instanță indiană împotriva deciziei RBI de a interzice tranzacțiile cu crypto monede. Pe 5 iulie, termenul de trei luni al RBI pentru ca întreprinderile să se retragă din tranzacțiile crypto s-a încheiat, ceea ce înseamnă că interdicția a intrat, deplin, în vigoare. Pe 12 iulie, o sursă anonimă din guvernul indian a raportat că autoritățile ar putea planifica clasificarea crypto monedelor ca mărfuri, în loc să implementeze o interdicție totală a acestor monede virtuale.