Banca Centrală din Samoa: Companiile crypto vor fi tratate ca instituții financiare

Banca Centrală din Samoa (CBS) a avertizat că persoanele care promovează crypto monede în națiunea insulară vor fi supuse aceluiași tratament ca instituțiile financiare.

Potrivit unei declarații emise de bancă, promotorii crypto monedelor vor trebui să respecte legislația existentă a țării privind spălarea banilor. În consecință, acești promotori crypto vor fi obligați să obțină licențele necesare și să respecte cerințele de raportare ca toate celelalte instituții financiare.

“… orice persoană care dorește să promoveze crypto monedele este considerată ca fiind o instituție financiară în cadrul Legii modificării prevenirii spălării banilor din 2018”, se arată în declarație. “Aceasta înseamnă că trebuie să dețină o licență de afaceri valabilă, eliberată în Samoa, și trebuie să respecte cerințele de raportare ale băncii centrale pentru instituțiile financiare”.

Nu este o ofertă legală

În același timp, Banca Centrală a Samoa (CBS) a avertizat, de asemenea, că crypto monedele nu au statut legal de plată în țara insulară necesară acceptării lor ca monedă. Prin urmare, banca a informat investitorii cu privire la riscurile pe care și le asumă înainte de a cumpăra monedele digitale.

“Oamenii care investesc în oricare dintre crypto monede fac acest lucru pe propriul risc”, a avertizat Banca Centrală a Samoa. “Nu există nicio garanție că monedele digitale vor fi acceptate ca mijloc de schimb sau își vor menține valoarea.”

Citește și: JAPONIA: AGENȚIA NAȚIONALĂ DE POLIȚIE VA FOLOSI UN NOU SOFTWARE PENTRU URMĂRIREA TRANZACȚIILOR DE CRYPTO MONEDE

În pofida poziției anti-cripto, CBS a recunoscut că tehnologia blockchain ar putea fi utilă, în special în sectorul financiar. Drept urmare, banca națiunii din Asia-Pacific explorează tehnologia blockchain ca o “platformă pentru promovarea incluziunii financiare în Samoa”.

Tranzacțiile crypto monedei Onecoin blocate

Aceasta nu este prima dată când banca centrală din Samoa este împotriva crypto monedelor. Cu patru luni în urmă, banca țării polineziene a emis o directivă care blochează toate tranzacțiile valutare care implică controversata crypto monedă Oncecoin. La vremea respectivă, CBS a spus că decizia s-a bazat pe suspiciunea că Onecoin face parte dintr-o schemă piramidală. În plus, banca centrală din Samoa a declarat, de asemenea, că a făcut acest lucru în beneficiul rezervei valutare a țării.

“Acest lucru asigură, de asemenea, protecția rezervelor valutare ale Samoa, care este în pericol din cauza numărului mare de persoane care doresc să plătească bani în străinătate pentru această schemă de îmbogățire rapidă”, a afirmat CBS într-o declarație.

CBS nu este singura bancă de rezervă din regiunea Asia-Pacific care se împotrivește față de crypto monede. CCN anunța, cu câteva zile în urmă, că Banca din Laos a avertizat recent împotriva crypto monedelor spunând că nu se califică pentru a fi clasificate drept valută.